Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 31. tammikuuta 2015

Tammikuun lukemia

Lunta tupruttaa aina vain lisää ja lisää. Nyt tuntuu, että saisi jo riittää. Pihan kolaaminen on melkoinen urakka, mutta se pitää ottaa kuntoilun kannalta. Lauhat päivät laskevat kuitenkin lumen pintaa, joten eihän sitä lunta ole vielä normaalitalvea enempää. Nyt tammikuun lopussa lumen paksuus on n. 30 cm paikasta riippuen. Pihalla kolatut lumikasat kasvavat ja kasvavat ja lumen työntäminen kasan huipulle alkaa jo vaatia lihaksiakin. Saunankin ympärille on kolattu talviturkkia estämään kylmän tunkeutumista sisälle.


Tänään lämpötila on ollut juuri ja juuri pakkasen puolella. Toisaalta kirkkaat ja aurinkoiset päivät olisivat piristävämpiä ja luonto näyttäisi kauniimmalta, mutta leudolla säällä vanhaa taloa ei tarvitse lämmittää niin paljon. Lämpöasteita kuitenkin löytyy verstashuoneen nurkalta. Kompostori on kokenut herätyksen ja alkanut lämpenemään. Ennen joulua kompostorin lämpötila laski lähelle nollaa, mutta tällä hetkellä lämpötila näyttääkin jo ihan mukavalta. Toivottavasti onnistun pitämään kompostorin toiminnassa läpi talven.


Tammikuussa meikäläinenkin on siirtynyt uusille lukemille. Ei siitä sen enempää. Ikä on vain asennekysymys. Uusien lukemien johdosta saan kuitenkin nauttia ihanista kukista, joita en harmikseni onnistu ollenkaan kuvaamaan pikkukamerallani. 


Huomenna alkaa helmikuu. Vielä ei ole kevään aika, vaikka sitä kovasti odotankin. Toivottavasti löydän iloa talvisistakin päivistä. Samaa toivon myös sinulle!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut ihanista kukista ;) Lumityöt ovat mitä mainionta hyötyliikuntaa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tiina. Hyötyliikuntaa on tiedossa huomennakin :) Hyvin siis sujuu viikonloppu! Harmi, että latuni hautautuu lumen alle ja taas saan harrastaa umpihankihiihtoa. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut <3 Kauniit kukkaset olet saanut :)
  Vähänhän teillä lunta on, meillä tuplasti enemmän ja tänään taas tulee lisää :) mulla kompostori on hautautunut puoleksi lumeen, joten teoriassa olisi mahdollista, että olis jotenkin lämmin, mutta en ole mittaria esiin kaivellut.
  Äkkiähän se onneksi tämä helmikuu menee (on niin lyhytkin) ja sitten jo maaliskuussa aurinko sulattelee lumia, ainakin toivon niin :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Kimppu on ihana, mutta osa siitä ehti jo hieman kuihtua, ennen kuin ehdin valosalla ottaa kuvia.
   Tänä talvena varmaan sataa kaikki viime talvena satamattomat lumet maahan:) Ei pidä valittaa. Onhan tämmöinen talvi kuitenkin oikeaa talvea. Minäkin odottelen maaliskuun aurinkoa!

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.