Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 10. heinäkuuta 2014

Laatikkopuutarhan kuulumisia osa 2

Kuukausi laatikkoviljelyä on takana. Voisinkin nyt hieman valoittaa kokemuksia sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Kylvöt tein hieman myöhässä ja kesäkuun ennätyskylmät säät hidastivat kasvua, mutta ihana lämpö on kirinyt kiinni hitaan kasvun vaihetta. Parhaiten on kasvanut retiisi, sitä tuli kylvettyä liikaa, emme ehdi syödä sitä, vaan osa kasvaa jo liian suuriksi. Nyt pitäisi tehdä uusintakylvö, mutta tilaa sellaiselle ei ole.


Retiisien ja punajuurien takana kasvaa sokeriherneitä, joille on laitettu narutuki, toivottavasti herneen kärhöt tarttuvat naruihin.

Salaatti ja yrtit ovat kasvaneet epätasaisesti. Liekö syy mullassa, vai onko siemenet sillä kohden tullut kylvettyä syvemmälle.


Rukolaa ja salaattia olemmekin jo syöneet. Taannoin kehuin rukolan hyvää laatua, mutta nyt on siihenkin alkanut ilmaantua reikiä.

Kurpitsat sekä härkäpapu näyttävät kasvavan oikein hyvin. Jospa jo viikon kuluttua  saisimme omaa kesäkurpitsaa.


Halloweenkurpitsassa ei kuitenkaan ole vielä kukkia. Mahdankohan saada kurpitsalyhtyä marraskuussa?


Maissikin kasvaa. Täytyy vain toivoa lämmön jatkuvan.

Laatikkopuutarhan murheenkryyni on kaalilaatikko, siinä ei taida onnistua muu kuin pinaatti. Kaalit ovat täynnä matoja ja madonreikiä. Kukkakaalit on jo menetetty. Kastelukannun vesisuihku pudottaa madot mullalle, josta yritän pyydystää ja listiä niitä.Siten olenkin saanut ne vähentymään. Myrkkyihin en halua turvautua.  


Lehtikaalin, kuten muidenkin kaalien lehdet ovat muuttuneet reikäiseksi pitsiksi, samoin kaalien keskelle istuttamani köynnöskrassin lehdet. Täytyy toivoa, että tämä kesä olisi vain jotenkin eriyisen huono kaaleille ja ensi kesänä onnistuisin paremmin. 

Laatikkopuutarhaa ei ole paljon tarvinnut kitkeä, mutta huoleton ja vaivaton se ei kuitenkaan ole. Joka ilta kuhunkin laatikkoon olen kantanut ainakin kaksi kastelukannullista vettä. Kurpitsat saavat lisäksi nokkoslannoitetta kerran viikossa. Siinä onkin melko tymäkkä haju. Olen laittanut nokkoslannoitetta myös kaaleille, että ne selviytyisivät matojen hyökkäyksestä. Toivottavasti se tehoaa.

Kesän ihanuutta riittää ja riittää. Toivottavasti välillä tulisi pieniä saderopsauksia, että myös kasvimaa ja peruna kasvaisivat. 

Illan kaunotar löytyy tänään talon etupihalta.


Perennapenkissä eletään palavan rakkauden aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.