Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pihalla tapahtuu

Kevät tuo tullessaan monenlaiset pihapuuhat. Tällä kertaa puuhaa meillä onkin monin verroin. Uusi puuliiteri on valmistumassa ja piha kokee monenlaisia muutoksia. Liiteriä on rakennettu hartaasti, sillä se sai alkunsa jo syksyllä, mutta talven pimeät illat eivät houkutelleet rakennustöihin. Pian kuitenkin saamme ruveta täyttämään liiteriä. ja sitten saamme purkaa nykyisen röttelöliiterin verstasrakennuksen takaa.

Röttelöliiteri saa siis pian kyytiä ja tuo rytöläjä häviää toivottavasti uuden liiterin sisään ja lämmittää meitä talvella. Uuden liiterin rakentajan jalat näkyvätkin tikkailla ja pieni osa uutta liiteriä. 
Pihalla odottaakin jo liiterin täytettä. Viime keväänä kaadetut pihakoivut alkavat olla jo siirrettävissä liiteriin. 

Pihalla kaadettiin kasvihuonetta varjostaneita mäntyjä. Tilalle on tarkoitus istuttaa omenapuita. Viisimetrinen vaahtera kasvaa jo kovaa vauhtia. Oli vaan jo alkanut nöyrtyä pihlajan vieressä ja kasvaa nyt vinossa. Kesä näyttää, mihin suuntaan vaahtera kasvaa, kun alistaja poistettiin.
Tältä maisema näytti ennen puiden kaatoa
Ja tältä sen jälkeen.
Onhan siinä hiukkasen totuttelua, mutta nyt tuleva laatikkopuutarha ja kasvihuone saavat enemmän valoa.

Pihalle nousi jo ensimmäiset kukkaset. Aina yhtä sykähdyttävää.
Kevät ei tänään ole juurikaan edistynyt. Tuuli on käynyt pohjoisesta ja lämpötila on ollut juuri ja juuri nollan yläpuolella, mutta onneksi aurinko on paistanut ja piristänyt mieltä.
Kevätterveisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.