Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kahvia pionille

Perennapenkissä kasvaa kaksi pionia. Ne ovat samaa lajia, entisten omistajien istuttamia, nekin. Pionia voisi olla enemmänkin, mutta nämäkin kaksi ovat aivan ihania kukkiessaan. Nyt pionit ovat vielä pallukkanupuissaan, odottelemassa lämpimiä päiviä.


Tänä keväänä olen saanut uuden vinkin pionien lannoittamiseen: Käytetyt kahvinporot laitetaan pionin juurelle, niin jopa tulee komea kukinta. Meillä juodaan paljon kahvia, niin porojakin tulee ihan riittävästi. Suodatinpussit tyhjennetään kirpparilta löydettyyn emalikulhoon josta porot ripotellaan kukkapenkkiin, etenkin pionin juurelle, mutta myös muuallekin. Nyt tulee tämäkin vinkki testattua. 


Kulho on sen verran kaunis, että se voi olla esillä keittiön pöydällä, ja miesväenkin on helppo muistaa sen käyttötarkoitus.


Kulho sopii myöhemmin kasvisten hakuun kasvimaalta, mutta pieni rikkeemä pohjassa estää sen käytön ruokien tarjoilussa. Kiva löytö, jolle on monenlaista käyttöä. Ensin ajattelin istuttaa siihen kukkia, mutta sitten otin sen keittiökäyttöön.

Huomenna on tiedossa kirpparipäivä, kun pihalle ei ole mitään asiaa. Myrskyä on jälleen tiedossa.
Mukavaa myrskypäivää kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Eipä ole tullut kokeiltua kahvinporoja. Mummoni oli värjännyt tukkansa niillä kerran:D Mukavaa myrskypäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideat kiertoon vain. Pioni on saanut jo muutaman annoksen, mutta ei varmaan kamalasti porojakaan voi laittaa. Tuliko mummolle tukkaan kaunis väri? Ennen sanottiin, että jos juo kahvia, niin tukka tummuu. Eli samaa yritän minäkin, mutta sisäisesti :D

   Poista
 2. Kiitti vinkistä. Minäkin kerään poroja, mutta kotiloitten karkoittamiseen. Nyt saavatkin pionit poroja, sillä kärsivät syksyn siirrosta ja jaosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin luin, että myös liljakukkoja voi torjua kahvinporoilla. Minulla niitä ei onneksi ole, joten en tarvitse torjuakaan. Pionille taitaa sopia hieman hapan multa, kun kalkkia ei saa laittaa sille.

   Poista
 3. Tämäpä olikin uusi vinkki, täytyykin heti kokeilla. Itse olen kattanut joka kevät pionipenkin Biolanin Lannoittavalla multakatteella ja kovasti ovat kukkineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamusella vielä luin tuolta naamakirjan puutarharyhmästä, että muurahaisetkin pysyvät pois pionista, kun laittaa kahvinporoja sen juurelle.

   Poista
 4. Kiinnostava ja hyödyllinen postaus! Meilläkin otetaan kahvinporot talteen ja ripotellaan kasvien ympärille, koska niiden pitäisi torjua myös rusakoita. Emalikulhosi on paljon hienompi kuin meillä käytössä oleva Oivariini-rasia...
  Ihastuin header-kuvasi syksyiseen pihaan niin kovasti että liityin heti lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Sara! Toivottavasti viihdyt blogini parissa. Minä tarjoilen kahvia rusakoille talvella. Tosin viime talvena myöhästyin, vattupensaat oli syöty matalaksi.

   Poista
 5. Poropeukalo puutarhassa19. huhtikuuta 2020 klo 19.32

  Tervehdys!
  Alppiruusu eli Rhodorendo, sille kahvinporoja ja keväällä ensin pari kerta jos hennoo vielä ostaa tai anakin vanhahkoksi menneen piimäpurkinloput kannattaa huuhdella sille niin hyvää ja kaunista tulee. Mutta kiitos vinkistä, että Pionikin niistä tykkää.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.