Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vanhoja ja uusia tuttavuuksia

Kesäkuu kääntyy pian heinäkuuksi. Ihan kauhistuttaa, kuinka aika rientääkään. Loppuva kesäkuu jää muistoihin kylmänä ja sateisena. Ainoastaan muutamana päivänä lämpötila erehtyi nousemaan yli 20 asteen. Kasvu ja kukinta on kovasti myöhässä. Etupihan perennapenkin särkynytsydän kukoistaa edelleen, vaikka se on kukkinut jo monta viikkoa. Juhannusruusut ovat vielä pieninä nuppusina. Sateiden välissä kurkistava aurinko on saanut pionit avaamaan nuppunsa ja ne komistavat nyt pihaa paraatipaikalla.


Pionia on kaksi pensasta samaa lajia. Kunhan saan tehtyä uutta perennapenkkiä, haluan laittaa myös muun värisiä ja eri aikaan kukkivia pioneja.

Lupiinit taitavat olla nykyään jo kiellettyjen kukkien listalla, mutta vielä niitä meillä kukkii pihan eri puolilla. Ovathan ne kyllä kauniita, mutta pitää muistaa kerätä kukinnot pois, ennen kuin ne siementävät. Kainon Kuohun pinta on taas hieman laskenut huippukorkeuksistaan, mutta edelleen se on normaalia korkeammalla.Pellolle, pihan viereen on karannut punainen akileija. En muista kasvaako tällaista missään kukkapenkissäni. Saisinkohan siirrettyä tuon pihan puolelle? Siirto pitää tehdä pikaisesti, sillä pian pelto niitetään.


Akileijan kaverina kasvaa ihan mahdottomasti nurmitädykettä, voiko ihanampaa pikkukasvia ollakaan. Onkohan kukaan yrittänyt siirtää sitä kukkapenkkiin? Ehkä voisin kokeilla.


Viime kesänä sain itselleni puutarha-apulaisen ja nyt hän on jälleen palannut, mutta uudistuneena. Nimittäin Luisa Luiseva on saapunut pelottamaan kaikki pihalla hyppivät harakanpoikaset tiehensä. Tosin kovin uskottavasti Luisa ei toimi työssään. Harmillista!Viime kesänä harakan karkoituksessa epäonnistuneena Luisa menetti kasvonsa ja nyt on siis saanut uuden ilmeen. Viime kesän ilmettä voit käydä katsomassa täältä(klik) Tussilla vaahtomuoviin piirretyt kasvot rapistuivat pois auringon paisteessa. Luisa on vain tyytyväinen joka vuosi uudistuvaan ilmeeseensä. Jospa nykyinen ilme säikäyttäisi harakatkin.

Huomenna alkaa heinäkuu ja saan olla lomalla koko kuukauden. Ihanaa!

6 kommenttia:

 1. Hehkeä Luisa. Kenties harakat ihastuvat häneen, eivätkä pelästykään.
  Jospa heinäkuu olisi lämpimämpi ja aurinkoisempi. Yleensä muistoihin jää kuitenkin ne kaikkein kylmimmät päivät ja varmasti tämä kesä muistetaan sateisena ja koleana. Kukat ovat kuitenkin tykänneet. Vaikka ovatkin olleet myöhässä, on kukinta ollut harvinaisen pitkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakat ovat jo tainneet ihastua Luisaan. Hyppivät entiseen malliin joka paikassa. Välillä meinaan raivostua noihin lintuihin, mutta kun niitä seurailee, niin ihan symppiksiä nekin taitavat olla, etenkin nuo pöhlöt poikaset. Toivotaan lämmintä heinäkuuta, Huomiseksi ennustettiin aurinkoista.

   Poista
 2. Minulla on nurmitädyke kylväytynyt itsestään kukkapenkkiin, kaunis on ja viihtyy hyvin. Onnistuu varmaan siirtäminenkin....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, hyvä kuulla kokemuksia, Yritänpä siirtää, kunhan sade( jälleen kerran) loppuisi.
   Kiva kun vierailit blogissani Alisa!

   Poista
 3. Veikee tuo pelätin. Miellä vain nuo Mustarastaat on niin kesyjä ettei ne ihmistä pelkää. Tuntuu ettei mitään. Pionit meillä on vielä nupulla, sitä se tuo kylmyys teettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakanpoikaset nauraa räkättävät Luisalle. Niistä on kovasti harmia. Meidän pioni alkaa jo lakastua, vaikka onkin kylmää.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.