Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Suihkuvirtaus sentään

Aloittaisinko taas voivottelulla säästä. Tuulee!! Tuulee!!. Vaikka lämpömittarissa olisi ihan siedettävät lukemat, tuuli tuntuu lähes talviselta. Tänään pihapuuhissa oli päässäni tuubihuivin lisäksi hupparin, sekä takin huput. Ei aivan kesäkelin vaatetus. Tuulinen sää selittyy kuulemma suihkuvirtauksella.

Sääkuva: Suihkuvirtaus lauantaina 13.6.2015
Kuvakaappaus Ylen sääsivuilta


Lämmin ilma siis majailee jossakin Keski- ja Eteläeuroopassa ja meille puhaltaa suoraan Grönlannista! Taitaa tämänkin suihkuvirtauksen aiheuttaa mokoma ilmastonmuutos. Samanlainen kylmä tuuli puhalsi viime kesäkuussakin, mutta silloin oli jo ehdinyt olla todella lämpimiä päiviä. Nythän ei lämpötila ole kertaakaan noussut 20 asteeseen. Suihkuvirtauksesta kertova artikkeli löytyy täältä (klik).

Hallaa ei onneksi ole täällä ollut, mutta kyllä ainakin kurpitsat kärsivät kovasti tästä tuulesta. Niiden lehdet ovat hieman ruskistuneet. Myskikurpitsan olen jo menettänyt. Toivottavasti halloween- ja kesäkurpitsat selviävät. Eniten toivon, että köynnöskaareen istuttamani köynnöstävät kesäkurpitsat eivät vaurioidu enempää. Lännestä puhaltava tuuli kuivattaa laatikkopuutarhaa ja sinne saa kantaa vettä kannutolkulla. 

Iloa päivään tuovat avautuvat kukat. Tulikellukan juurakot siirsin laatikkopuutarhan tieltä evakkoon etupihan perennapenkkiin, siellä ne aukovat nuppujaan.Saunan seinustalla kukkivat kullerot. Ne on istutettu sinne ihan omaksi ryhmäkseen. Siellä ne näyttävät viihtyvän. Nokkosia tosin kasvaa kulleroitten välissä, mutta yritän kiskoa niitä sieltä pois. Kullerot saavat minun puolestani levitä laajemmallekin tuolla alueella. 


Vaikka sää ei ole oikein kesäinen, ulkona on kuitenkin kiva puuhailla ja sitähän siellä riittää. Tällä viikolla pitää yrittää olla oikein ahkera ja laittaa piha ja koti juhannuskuntoon. Ensi viikolla on taas vaihteeksi töitä. 

8 kommenttia:

 1. Vilustui oikein kunnolla jonain iltana. Nyt on sitten kunnon tauti päällä. Saisi jo virtaukset riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan harmitus. Toivottavasti paranet pian ja suihkuvirtauskin menisi sinne, mistä se on tullutkin.

   Poista
 2. Minulla meni kahdet avomaankurkut=( Tuskinpa saan tomaattiakaan tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi. Meidän lähipuutarhalla oli vielä tosi paljon myynnissä tomaatintaimia ja ne oli isoja. Kannattaa vielä yrittää.

   Poista
 3. Kylmyydestä: ihmettelin aikanaan Saimia ja vanhaa mummoa kun niollä oli sukkahousut kesälläkin. Tänään lähdin hameessa kirkkoon ja panin sukkahousut jalkaan. Nyt ymmärrän vanhoja viluhisia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Saimi kotioloissa oli paljain säärin, ainakin minun muistin mukaan. Mutta ei avojaloin kesälläkään, nilkkasukat oli jalassa. Kyllä nyt saa pukea ihan kunnon vaatteet, vielä ei kesähepenillä pärjää.

   Poista
 4. Edellinen kommentti oli kyllä Saaralta. Arto ei kulje sukkahousuissa.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.