Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sinistä ja valkoista

Kesäkuu alkoi tuulisissa tunnelmissa. Tuuli ja sade laskevat mielialaa, mutta oneksi illalla aurinkokin näyttäytyi ja sain tehtyä pienen pihakierroksen. Etupihan perennapenkissä, jonka talon entinen emäntä on perustanut, kukkii nyt sininen akileija.





Akileijan lila väri on oikeasti voimakkaampaa. Jostain syystä kamerani ei kuvaa sinistä väriä todellisena. Tuulessa heiluvia kukkia oli todella hankala kuvata, näitäkään en oikein onnistunut saamaan tarkoiksi. Perennapenkin sinisten akileijojen paikat pitää panna muistiin, että kukkapenkin uudistusvaiheessa osaan järjestää ne paremmin uusille paikoilleen.

Pihan kulmalla kukkii tuomi. Tuuli vei tuoksun mukanaan, mutta kukkiva puu on kuin alas laskeutunut pilvi. Tuomi on siitä mukava puu, että se kukkii runsaasti joka kevät. Pihlajan kukinta taitaa jäädä ainakin täällä todella vaatimattomaksi.


Mukavaa, kun olette käyneet kommentoimassa blogikirjoituksiani. Aikaisemmin kommentit tulivat näkyville, kun olin julkaissut ne, mutta nyt jätin kommenttien hyväksynnän pois, sillä yhtään ikävää kommenttia ole saanut keneltäkään. Lisäksi työaikana en oikein pysty niitä julkaisemaankaan. Joskus myös kännykkä oikuttelee, enkä onnistu julkaisemaan kommentteja sillä, vaan sitten vasta kotona tietokoneen ääressä. Toivottavasti nyt kommentointi sujuu helpommin.

Kiitos kaikille blogin lukijoille ja lukijoiksi liittyneille, mukava joukko seuraa näitä tavallisen pihan ja talon tarinoita. Se ilahduttaa minua!





4 kommenttia:

 1. Kauniin sininen akileija. Meillä ei olekaan lähellä yhtään tuomea. Tuomen kukinta on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Sininen akileija on kyllä kaunis minunkin mielestäni, se vain kukkii todella lyhyen ajan. Tavalliset maatiasakileijat kukkivat selvästi kauemmin. Tuomea ei varmaan kannata siirtää pihalle, jos sitä ei ole ennestään. Se on täynnä kirvoja ja muurahaisia. Pikkutaimiakin löytyy joka puolelta. Ihana kukiessaan kylläkin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Mukavia löytöjä vanhasta pihasta. Kolme juurakkoa ainakin on kukkapenkissä.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.