Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 18. kesäkuuta 2015

Sadetta ja aurinkoa

Tuuli on loppunut! Uskomatonta. Liki kuukauden puhaltanut, voimakkuudeltaan vaihteleva tuuli on viimein tyynytnyt. Toivottavasti seuraavan kerran tuulee, kun syysmyrskyt saapuvat sitten lokakuussa.
Tänään on aurinkokin paistanut jopa lämpimästi. Illan sadekuurot ovat olleet lämmintä, ihanaa kesäsadetta. Ensin tuntuu vain sateen enne, sitten pilvet nousevat nopeasti, mutta ennen sadetta taivaalle nousee sateenkaari.


Perennapenkissä asustava runkoruusu on kärsinyt kovasti tuulista. Sen versot ja lehdet ovat katkeilleet, mutta suojaisemmalta puolelta löysin tänään nupun. Toivottavasti ruusuni ilahtuu tuulen loppumisesta ja kehittää vielä monta nuppua.


Juhannusruusu sen sijaan odottelee vielä pienemmissä nupuissaan. Niillä ei ole kiirettä, mutta kovasti olisin toivonut niiden kukkivan nyt juhannuksena. 

Saunan takana syreenit aukovat nuppujaan. Harmi, että ne eivät näy pihalla juuri mihinkään, vaan syreenejä täytyy käydä erikseen katsomassa. 


Juhannuksen viettoon otettiin jo hieman varaslähtöä ja sytytettiin tuli kesäkeittiöön. Sympaattinen, pieni nuotio- ja grillipaikka on edellisten asukkaitten peruja, mutta sopii meille mainiosta. Tosin haaveilen kyllä sellaisesta hienosta grillipaikasta, mutta toistaiseksi tämä riittää.


Sadepilvet pyyhkivät yli ja matalalta paistava aurinko herättää myös sateenkaaren henkiin. Sateenkaaren pää on jossain huvimajan takana. Kuvissa huvimaja näyttää mielestäni aina pienemmältä, kuin se todellisuudessa onkaan. 


Aurinko paistaa sateen läpi ja voimistaa sateenkaaren värejä.


Sateenkaaren pää näyttää osuvan kasvihuoneeseen, vai osuukohan se peltojen takana olevalle huoltoasemalle? Toivottavasti kasvihuoneeseen osuva sateenkaari on hyvä enne ja lupaa mainiota satoa tomaateista, kurkuista, paprikasta ja chilistä.


Illan kultainen väri valaisee maisemaa sateesta huolimatta. Koiranputken pitsikukat avautuvat juuri nyt. Ilma on täynnä niiden voimakasta tuoksua.

 

Jospa nyt viimein alkaisi KESÄ! Ihanaa juhannusta kaikille.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Katariina, nautitaan kesästä oli sää millainen hyvänsä!

   Poista
 2. Tunnelmalliset kuvat! Iloista Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi eilen aurinko paistoi. Tämän päivän kuvat olisivat olleet aika harmaita. Iloista juhannusta sinullekin.

   Poista
 3. Toivotaan, että kesä nyt alkaa! Ihanaa Juhannusta Leena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tuitiina. Täällä on nyt kesä, kun sade lakkasi.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.