Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 25. kesäkuuta 2015

Täydennyskylvöjä ja tilannekatsaus

Laatikkopuutarhassa kasvaa kylmästä ja sateisessta huolimatta. Suurin odotuksin kuitenkin olin ajatellut, että teen ensimmäiset kylvöt toukokuun alussa ja sitten kesäkuun lopussa kaikke rehottaa ihanasti ja satoa saadaan jo joka laatikosta. No, eiväthän nämä minun  kuvitelmani käyneet toteen millään lailla. Jossakin aurinkoisessa välissä sain kylvöt tehtyä ennen toukokuun loppua, mutta tuulinen ja kolea kesäkuun alku tuhosi haaveeni aikaisesta sadosta. Alkuun laatikoitten päällä oli harsot, mutta jouduin ne ottamaan pois, kun tuuli hakkasi harsoa valkosipulin varsiin ja tuhosi niitä. Pitihän sitä harsoa levitellä kylminä öinä, mutta lopullisesti otin sen pois ennen mahtisateita. Märkä harso olisi musertanut taimet.Retiisiä, salaattia ja valkosipulia olemme jo saaneet syödä laatikkopuutarhasta, mutta muuta satoa saadaankin sitten odotella. Melkein kaikki kylvöt ovat itäneet. Ainoastaan taittopavusta on itänyt vasta yksi alku, ehkä enempää ei tarvitse odotellakaan. Papujen tilalle kylvin lisää salaattia ja lehtipersiljaa.


Kurpitsat ovat kasvaneet todella surkeasti. Mahtaakohan ne onnistua ollenkaan? Muutama taimi on jo kuollut ja niiden tilalle kylvin nyt pak choin siemeniä. Viime vuonna pak choi rupesi kukkimaan heti kättelyssä, mutta sitten luin, että se ei pidä valoisista öistä, vaan se pitää kylvää myöhemmin kesällä.
Valoisia öitä on vielä pitkään, mutta nyt sen kylvin, muuten se kyllä unohtuisi.Kaali näyttää kasvavan hyvin kylmästä huolimatta. Pian ne peittävät epäonnistuneet ja tuulessa katkenneet maissit.


Toisen laatikon kaalien seuraksi istutin pientä samettikukkaa. Nekään ei ole kasvaneet juuri minkään vertaa, Toivottavasti ne kuitenkin hoitavat hommansa tuholaisten karkoittajina. 


Runsaista sateista on se hyöty,että laatikkopuutarhaa ei tarvitse kastella. Kosteutta riittää yllin kyllin. Nyt vain tarvittaisiin auringon valoa ja lämpöä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.