Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Taukoja sateessa

Harmaat pilvet seilaavat taivaalla, välillä pilvet ohenevat, mutta kohta taas pisarat putoilevat joko tihuuttamalla tai ropisemalla. Pian varmaan saa hakea nauloja ja lautoja arkin rakentamista varten. Vettä lotisee ja litisee. Mistähän tuota sadetta riittääkin. Ilma on toisinaan lempeän kosteaa ja hapekasta, oikein sopivaa lenkki- ja puuhailmaa. Paitsi sade kyllä hillitsee ainakin meikäläisen pihapuuhia tehokkaasti. Märässä maastossa ei ole kiva kyyristellä.

Pienen kierroksen kuitenkin sadepilvien välissä voi hyvin tehdä. Pisarat ovat kostuttaneet kukat ja ruohon. Sadepisaroissa kimmeltää pilvien välistä kurkkaava aurinko. Pioni odottelee aurinkoa ja lämpöä. Muutaman päivän päästä ihanat kukat avautuvat.


Juhannusruusu on vielä aivan nuppuinen. Sen mielestä keskikesä on vielä jossain edessäpäin.


Syreenit kukkivat vasta nyt. Vettyneiden kukkien paino sai yhden syreenipensaan paksun oksan katkeamaan. Akileijojen kukintaa odottelen kovasti. Saunan edustalla on valkoinen, kerrottu akileija, jonka nuput ovat jo pitkään olleet pulleina, mutta vieläkään se ei ole auennut. Sen sijaan vaalean punainen ja tumman sininen ovat jo avanneett nuppunsa. Vaalean punainen odottelee kasvihuoneen seinustalla siirtoa valmistuvaan perennapenkkiin 

Belliksiä en väsy koskaan ihastelemasta. nyt niiden terälehdillä kimmeltävät pisarat lisäävät yhä niiden kauneutta.
Iloa sateisiin hetkiin!

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Voi kun lämpöä tulisi!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pisaraisia kuvia, varsinkin pionin nuppu on kaunis pisaroiden kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta. Toivottavasti sitten, kun pionin nuput aukeaa, on sateetonta.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.