Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

maanantai 17. heinäkuuta 2017

Heinäkuun kuulumisia

Heinäkuu on jo ennättänyt yli puolen välin. Lomakin oli ja meni ja työtkin ovat jo viikon verran kutsuneet. Kesän viileys näkyy pihalla myöhäisenä kukintana. Akileijat kukkivat vielä, vaikkakin jo niiden värit alkavat haalentua. Tämä hyvin tummanvioletti on tämän kesän suosikkini.

1.7.2017


Punaisten akileijojen siemenet voitin edelliskeväänä Päivänpesän elämää-blogin arpajasista ja nyt  vuoden vanhat taimet jo kukkivat. Kiva arpavoitto.

10.7.2017Minulla alkaa olla jo mukava kokoelma erilaisia akileijoja ja tänä kesänä niiden kukinta kestää ja kestää. 

10.7.2017

Minun akileijani ei kuitenkaan vedä vertoja äitini akileijaniitylle. Tein siellä hieman kaiveluja ja toin kotiin ruiskukan sinistä akileijaa, jota minulla ei vielä ole. Toivottavasti sen siirto onnistuu.

Äidin akileijaniitty 8.7.2017

Viileän kesän myötä juhannusruusut kukkivat edelleen. Tosin meidän pihan ruusut ovat talon länsipäädyssä, johon aurinko paistaa vasta iltapäivällä.

15.7.2017

Viileä kesä jätti myös muiston perunapenkkiin. Halla nappasi hieman lehtien kärkiä heinäkuun toisena viikonloppuna. Onneksi vahinko ei ollut suuri, mutta tallennanpa senkin tänne aikakirjoihin.

10.7.2017


Kuivuutta ja sadetta on ollut vuorotellen. Laatikkopuutarhaan on saanut kantaa vettä heti sateiden jälkeen. Onneksi tuhannen litran vesisäiliössä riittää vettä useampaan kastelukertaan. Olen piilottanut vesisäiliön pelargoniaportaiden taa. Nuo kaikki pelakuut ovat talvihtineet verstaan ja pyykkituvan ikkunalla. Ehkä joukossa on pari pistokastakin, mutta pitkän pennin olen säästänyt kesäkukkaostoksissa, kun onnistuin talvetuksessa. Olen yrittänyt hoidella noita pelakuita erityisen hyvin ja vaaleanpunainen jauhe on niiden kukinnan salaisuus :)

15.7.2017

Heinäkuu kääntyy loppupuolelle. Pimeneviin iltoihin pitää varautua erilaisilla lyhdyillä. Meillä onkin nyt kunnon lyhty, sillä isäntä teki pihalyhdyn verstaan ylisiltä löytyneistä vanhoista ikkunoista. Vielä en laittanut lyhtyyn kynttilöitä, vaan ostin sinne krysanteemin.Vielä on kesää onneksi jäljellä. Toivottavasti valoa ja lämpöä riittää. Sitä tarvittaisiin ainakin kasvihuoneessa, jossa tomaatit kukkivat vielä täyttä häkää. 
26 kommenttia:

 1. Viileä kesä on ollut. Kukat ovat pari viikkoa jäljessä aikataulusta. Minä en edes halua ajatella syksyä. Pelkkä ajatuskin puistattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesä jatkuu vielä pitkään. Kaipaisin pitkää aurinkoista ja lämmintä jaksoa. Mahtaakohan sellaista tulla.

   Poista
 2. Akileijan siemenet kasvoivatkin nopeasti, ja taimet jo kukkivat. Jäljessä ollaan, saa nähdä miten käy kasvihuoneen tomaattisadon kanssa jos ei kelit parane. Pahinta pelkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi nätit akileijat tulivatkin <3. Tomaattien kasvatus voi tänä kesänä olla vain aikaavievä harrastus. Sato on sivuseikka.

   Poista
 3. Aivan ihana akileijaniitty äidilläsi!
  On tämä ollut kumma kesä. Syksy hiipii väkisinkin mieleen, mutta yritän aktiivisesti sen unohtaa. Minulla on kasvarissa muita kesiä valoisampaa ja aurinkoisempaa ja tomaateissa jo raakileita. Jospa kerrankin saisi kunnon sadon niistä. Kurkkuja ollaan syöty jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin akileijaniitty on tosi ihana. En oikein ole osannut satuttaa vierailuani aikaisemmin näin runsaaseen kukinta-aikaan.
   Syksyiset tunnelmat ovat juuri parhaillaan. Vettä tihuuttaa ja kylmä tuuli puhaltaa. Silti elän vielä lämpimän kesän toiveissa.

   Poista
 4. Kaunis pelakuulajitelma. Minäkin olen keräillyt erisorttisia pelakuita. Hieno lyhty!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kehittyy pikkuhiljaa pelakuuhöperö.Kunhan saisin nuo kaikki mahtumaan taas ikkunalle uusien pistokkaiden lisäksi.
   Lyhty on kyllä tosi hieno minunkin mielestäni. Sinne on kiva laittaa jotain valoja pimeällä.

   Poista
 5. Hienoja akileijoja sinulla ja upea akileijaniitty äidilläsi.
  Hallaa heinäkuussa! Johan on. Täällä ei onneksi hallaa ole ollut.
  Upeasti pelargonisi kukkivat. Hyvin onnistuit talvetuksessa.
  Toivotaan lämmintä loppukesää, että kasvit (varsinkin tomaatit ja kurpitsat) saisivat kirittyä kasvuaan ja tuotettua hyvän sadon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileijat taitavat olla yksi lempikukistani. Nytkin on uusia taimia kasvamassa. Heinäkuun halla ei ole aivan ennenkuulumaton. Kaksi vuotta sitten kävin keskellä heinäkuuta peittelemässä kasvit harsolla. Joskus on myös kurpitsat hieman kärsineet hallasta. Toivottavasti seuraavat hallat ovat sitten syyskuun lopulla. Siihen asti lämmintä, kiitos.

   Poista
 6. Tuntuu, että kaikilla muilla kukkii niin hienosti ja meillä ei meinaa kukkia yhtään mikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, Toivottavasti sinunkin kukkasi virkistyvät ja alkavat kukoistaa. Auringonpaistetta tarvittaisiin kovasti, että kukat avautuisivat. Kiva, kun liityit lukijaksi, Satu <3

   Poista
 7. On äitisi akileijat hienot. Ja tosi kiva idea rakentaa itse oma lyhty. Ja noin mahtavan vielä. Minä olen myös talvettanut belargoniani jo useita vuosia. Komistuvat vaan.Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila. Hyvää viikonloppua :) myös sinulle. Pelargonitten talvetus kannattaa, jos niille on sopiva paikka. Lyhty on minunkin mielestäni tosi mahtava. Krysanteemi on viihtynyt siellä hyvin.

   Poista
 8. Löysin tänne kun etsin puutarha ideoita omaa blogiini. Onpa upea akilleijaniitty! Akileijat ovat kauneimmillaan juuri isona ryhmänä. Paljon kivoja juttuja sinulla täällä joten palaan pian uudestaan. Lämpimästi tervetuloa vastavierailulle! Terkuin Katja 🐝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun iityit lukijaksi Katja<3. Nyt blogi on elellyt hieman hiljaiseloa, kun on niin paljon muuta elämässä. Pitääpä kurkistella myös sinuun blogiisi.

   Poista
 9. Ihania kuvia ja niin kauniita kukkia♥ Hienoa että noin hyvin noiden Pelakuiden talvetus oli onnistunut! Mukavaa kesänjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Akileijat ovat pian muisto vain. Kuvista voi vielä ihastellan niiden kauneutta. Hyvää kesänjatkoa myös sinulle.

   Poista
 10. Hei Leena, blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Gitta <3. Rupeanpa heti pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa.

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.