Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 6. heinäkuuta 2017

Vierailu lumoavassa puutarhassa

Avoimet puutarhat antavat tilaisuuden ihan reilusti astua kiinnostavan puutarhan porttien sisäpuolelle. Vierailin Ylivieskassa Lenan ja Juhan puutarhassa. Olin käynyt tuossa puutarhassa myös kaksi vuotta aikaisemmin, joten tiesin paikan, mutta nyt sinne oli tehty sen jälkeen kasvihuone vanhoista ikkunoista. Halusin nähdä sen ja saada ehkä hieman vinkkiä oman kasvihuoneen suunnitteluun.


Kadun puolella, etupihalla on todella runsas kukka-alue. Juuri tällä hetkellä kukki runsaasti akileijoja. Talo piiloutuu omenapuiden taakse. Kukkamaassa on liuskekivipolkuja, joita pitkin voi kulkea talon sivustan kautta takapihalle.Etupihan kukkamaa muistuttaa englantilaista gottage garden -tyyliä, jonka Lena kertookin olevansa yksi inspiraation lähde puutarhassaan.

Takapihaa hallitsevat suuret varjoisat vaahterat, joiden alle jää ihana maja ruokapöytineen. En oikein osannut ottaa sellaista kuvaa, jossa olisi näkynyt tuo ihana vilpoisa ja varjoinen maja kokonaisuudessaan.


Kasvihuone, jonka halusin erityisesti nähdä, oli hyötypuutarhan reunassa. Paikassa, jonne aurinko paistaa pitkän aikaa puiden täyttämässä pihassa.
Kasvihuoneessa on kiva korkea sokkeli, joka on ulkopuolelta päällystetty hauskasti luonnonkivillä, ikäänkuin se olisi muurattu niistä. Kasvihuoneen korkeus myös ihastutti itseäni, kun kotona kömmin matalassa kennokasvarissa. Lattian kivilaatat varastoivat lämpöä ja luovuttavat sitä iltojen viiletessä.
Kasvihuoneessa oli perinteisten hyötykasvien lisäksi myös kaikenlaisia huonekasveja valohoidossa.


Lenan hyötykasvimaassa kasvaa paljon kaikenlaista. Hauskat köynnoskasvimajat luovat mukavaa nähtävää kasvimaalle.

Pihan perällä virtaa Kalajoki. Rantaan päästäkseen saa kulkea ihanan köynnöstunnelin lävitse.


Tässä kuvassa kuitenkin olen jo palaamassa rannasta, jossa perheellä on grillaus-ja nuotiopaikka. Sekin on ympäröity kukkamaalla.


Lenan puutarha on ihanan rento ja runsas. Ruusut availivat nuppujaan ja syreenit kukkivat vielä, samoin alppiruusut. Itseäni ihastutti etupihan mahtava kukkamaa ja sen värimaailma. Kiitos, että avasitten puutarhanne vierailijoille.

Tässäpä vielä linkki Avoimien puutarhojen sivulle klik.

Lenalla on myös blogi, johon voi tutustua täältä http://lenanpuutarha.blogspot.fi/

12 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä tuo kasvihuone näiden kuvien kautta. Itsekin kävin silloin kaksi vuotta sitten vierailulla kun sitä ei vielä ollut rakennettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneita on kiva käydä katsomassa nyt, kun suunnittelen uutta kasvaria. Ideoita pitää napsia sieltä täältä.

   Poista
 2. Kaunis kasvihuone. Minustakin tuo korkea ja kivillä päällystetty sokkeli on hieno ja omaleimainen. Muutenkin viehättävä puutarha. Henkii juurikin gottage garden -tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivillä päällystetty sokkeli on paljon kivemman näköinen kuin harkkosokkeli. Kiva idea.

   Poista
 3. Olipa mukava nähdä tämä piha uudelleen. Hieno kasvihuone, erityisesti tuo kivijalka on upea!
  Kaksi tai kolme vuotta sitten oli avoimet pihat myöhemmin, akileijat olivat muistaakseni kukkineet jo silloin, ainakin näyttää erilaiselle kuin silloin. Tykästyin ilmapiiriin ja pihan koko olemukseen. Sellainen rento ja vapaa tunnelma oli puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenan pihassa on mukava rento tunnelma, joka kutsuu viihtymään.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä. Runsautta riittää ja ihana, että se näkyy myös ohikulkijoille.

   Poista
 5. Mukavaa kun pääsin mukanasi katsomaan tätä kasvihuonetta. Me ollaan suunniteltu tekemämme
  sellaisen vanhoista ikkunoista, kuten olen sinulle jo kertonutkin. Ja hyvät ideat ovat tarpeen sitten kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista ikkunoista tehtävät kasvarit ovat aina yksilöllisiä. Kiva nähdä erilaisia ratkaisuja ja uusia ideoita oman suunnittelun
   tueksi.

   Poista
 6. Oi miten kaunista ja niin vihreää, vehreää! Ihana olisi tuollaisessa puutarhassa istuskella ja nauttia kesäpäivästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Lenan puutarhasta löytyi monta levähdyspaikkaa sekä pöytäryhmää. Kunpa aurinko vain paistaisi, niin tuolla olisi suloista viettää kesäpäivää.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.