Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kylmän kourissa

Talvi tuli reippain askelin alkuarastelun jälkeen. Pakkanen paukkuu nurkissa ja olohuoneen nurkassa seisovaa takkauunia saa lämmittää päivittäin. Nyt viikonloppuna on pakkasta ollut kylmimmillään -25 astetta. Huh. Ulkoilma ei todellakannaa houkuttele, vaikkakin aurinko paistaa kauniisti ja puut on kuorrutettu ihanalla kuuralla.

Vanhassa talossamme on öljylämmitys. Tänä talvena emme ole ostaneet öljysäiliöön oljyä, mikä onkin lauhan alkutalven vuoksi tainnut olla ihan kannattava ratkaisu, sähkövastus on pitänyt lämpimänä mökkiämme. Tosin nyt pakkasten alettua isäntä on hakenut kanisterilla lämmitysöljyä, sillä sähkövastus ei aivan näin kylmissä olosuhteissa enää riitä. Lämmintä vettä käytämme todella vähän, koska saunomme pihasaunassa, jossa vesi lämpiää muuripadassa.. Pesut siis tehdään pääosin satunnaisia suihkukertoja lukuunottamatta saunassa.

Lämmityskattilan ja olohuoneen takkauunin lisäksi lämpöa antaa ilmalämpöpumppu.Toivottavasti tämä talvi on kuitenkin viimeinen talvi lämmityskattilalle, ja ensi talvena saamme lämpöä maasta. Suunnitelmat ovat kovasti sen suuntaiset.

 Pihasauna puitten katveessa yläkerran ikkunasta kuvattuna.

Tänään sää on ollut kirkas. Pakkasta päivällä oli n-23 astetta. Kaikkialla on ollut kaunista kuuraa.


Huvimajan ikkunoissa on ihanat kuurankukat.

Kirkkaita kauniita talvipäiviä toivotellen..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.