Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Sääilmiöitä

Jokainen on vuodenvaihteessa huokaillut kummaa säätä: Leutoa ja lumetonta. Ennen joulua lunta oli jonkun verran, mutta jo ennen joulua sää muuttui ja lumet sulivat. Täällä kuitenkin saimme valkoisen jouluaaton, mutta jo jouluyönä vesisade sulatti ohuen lumikerroksen. Välillä lunta satelee, mutta sekin sulaa pian pois.

Pimeys tekee mielen alakuloiseksi ja päivät kulkevat kuin sumussa. Joululoma, jolloin tavallisesti nautitaan jo talven riemuista on loputonta marraskuuta, jolloin aamu vaihtuu hämärän keskipäivän jälkeen illaksi. Pimeyden tuntua lisää vielä taivasta peittävät paksut pilvet, joiden läpi päivänvalo tuskin pääsee tunkeutumaan. Pilvet ovat tummia ja synkkiä ja voisi helposti luulla, että pian sataa lunta, mutta niin ei vain käy.kuin hetkittäin.

Sään seuraaminen on lempilapseni, harrastukseni ja kiinnostuksen kohteeni. Kymmenen vuotta sitten sain ensimmäisen kaleterin, johon merkitsin joka päivä sään, lämpötilan. sademäärän sekä tärkeitä päivän tapahtumia. Olen pitänyt sääpäiväkirjaa siis jo vuodesta 2004 lähtien. Olen jo täyttänyt kaksi viiden vuoden kalenteria ja eilen sain itsellein uuden kalenterin kymmenelle vuodelle. Kalenteri sisältää vuodet 2014-2023.
Melkoista ajatella aikaa kymmenen vuotta eteenpäin. Mitähän tulevaisuus tuo tullessaan? Onneksi kaleteria täytetään vain päivä kerrallaan, muusta ei tarvitse murehtia. Toivottavasti osaan olla murehtimatta.

Tänään sää on jälleen ollut pilvistä, lämpötila hieman nollan yläpuolella, mutta vettä ei onneksi ole satanut.


Valoisia talvipäiviä odotellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.