Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 1. lokakuuta 2016

Syksyä Vaahteran lehdellä

Syksy on mahtavaa aikaa. Luonto on täynnä upeita värejä ja pimenevät illat kutsuvat rauhoittumaan ja tunnelmoimaan. Blogi elelee hiljaiseloa, vaikka ehkä aikaa sen päivittämiseen olisikin. Jotenkin vain inspiraatio sekä kirjoittamiseen, että toisten blogien lukemiseen on puuttunut kokonaan. Olen sitä mieltä, että harrastuksesta ei saa ottaa stressiä, joten siis rennolla fiiliksellä mennään. Kirjoitan, jos huvittaa. Onneksi hiljainen postaustahti ei ole keneltäkään pois. Valokuvia kuvaan edelleen ja ne säilyvät kuvapäiväkirjana.

Puutarha elää elämäänsä, vaikka siitä ei blogissa kertoisi mitään. Vaahterat vaihtavat väriään ja sato valmistuu. Kukat kukkivat ja lakastuvat. Puutarhuri ahertaa enemmän tai vähemmän. Tälllä hetkellä työ ja opiskelu rajoittavat pihapuuhat pakollisiin syyspuuhiin. Olohuoneen ikkunasta näkyy aamuinen laatikkopuutarha. Muutamat laatikot ovat jo tyhjiä, mutta useissa laatikoissa on vielä otettavaa: yrttejä ja kaaleja sekä porkkanoita.


Tänään keräsin kasvihuoneesta pois vihreät tomaatit sekä yhden ainoan myskikurpitsan.Heinäkuussa kurpitsanalkuja oli vielä kaksi, mutta toinen mätäni. Toki olen iloinen tästä ainokaisestakin. Viime kesänä yritin kasvattaa myskikurpitsaa laatikossa, mutta taimet kuolivat heti kättelyssä. Kasvihuoneessa satoa näemmä voikin saada.


Kesän ihanin kukka kukkii edelleen. Siperian unikkoja putkahtelee sieltä täältä. Valkoinen on kaikkein ihanin väri.


Kesäkukat ovat väistymässä, vaikka pelargoniat kukkivatkin vielä täyttä häkää. Oven pielessä kukkivat nyt callunat, jotka näyttävätkin oikein kauniilta ja rauhoittavilta. Ihana syksy.


Lokakuu alkaa aurinkoisena. Kylläpä on mahtava viimeistellä piha talvikuntoon upeassa säässä.

14 kommenttia:

 1. Kaunista! Ei kannata stressata, vaan kirjoittaa silloin, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Stressiä kertyy kotitarpeeksi töistä, opiskelusta ja tekemättömistä kotitöistä, niin harrastuksista ei sitten ennätäkään stressata :)

   Poista
 2. Kauniita syksyisiä kuvia. Meillä on tänään luvassa aurinkoinen sää, joten ajattelin laittaa sipulikukat maahan. - Mukavaa alkavaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Ihana aurinko on tosiaan ollut tänään meilläkin. Sopiva sää kaikkeen puuhailuun pihalla ja metsässä. Mukavaa lokakuuta myös sinulle.

   Poista
 3. Tämä on ollut tähän saakka kerrassaan upea syksy ja ulkona on ollut mielikseen.
  Bloggaamisen on tarkoitus olla kiva harrastus, eikä pakkopullaa. Hyviä blogeja ei unohda, vaikka välillä hiljaista olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sää jatkuu aurinkoisena pitkään. Syksylle riittää kyllä myös pimeitäkin päiviä. Nautitaan auringosta ja valosta, kun sitä nyt tarjotaan:)

   Poista
 4. Kasvihuoneen tyhjennystä pitää minunkin alkaa tehdä, jos sais vielä pestyäkin. Siperian unikot ovat ihania, kukkivat keväästä syksyyn, eivätkä tarvitse hoitoa. Hieno kurpitsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä riittää kaikenlaista touhua ennen talven tuloa. Itse en ole koskaan pessyt kasvihuonetta ja luulen, että taas jälleen se jää tekemättä.
   Toivottavasti kurpitsa on jo kypsä ja onnistun tekemään siitä maistuvaa ruokaa.

   Poista
 5. Näinhän se on. Minäkin olen käynyt nyt hissukseen täällä ja huomasin tänään että mihinkäs mun lukemani blogit- osio oli hävinnyt? Kesti vähän aikaa, ennen kuin sain sen takaisin. On muuttunut vähän viime kerrasta lisäys...
  Paljon olisi hommaa pihalla, jotenkin väsyttää edes alkaa. On tosiaan kaunis tuo valkoinen Siperian unikko, onko se hieman kerrottua sorttia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saan virtaa auringosta, mutta usein keksin tehdä jotain muuta, kuten käydä vaikka marjassa. Pihahommat saavat silloin odottaa. Siperian unikot olen kylvänyt itse ja ne ovat alkaneet levitä mukavasti. Siemenpussista tuli kaikenvärisiä unikoita. Jotenkin tuo valkoinen on tänä kesänä tullut suosikikseni.

   Poista
 6. Ihana piha teillä! Mikäs tuon myskikurpitsan juju on? Callunatkin niin kauniina, kyllä Suomen syksy vaan on suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MatkaMartta! Myskikurpitsa on melko tuore uutuus ainakin minulle. Viime kesänä yritin kasvattaa avomaalla, mutta en onnistunut siinä ollenkaan. Nyt kasvihuoneessa onnistui! Myskikurpitsa on erityisen hyvää uunissa paahdettuna.
   Tämä syksy on ollut oikein mahtava, sää on ollut niin suosiollinen. Vettä on satanut todella vähän.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.