Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Taimitarha

Uusi perennapenkkini tarvitsee kovasti lisää taimia. Siinä on tilaa yhdelle, jos toisellekin kukkijalle. Paljas multa aivan huutaa täyttymistään, ja pianhan se täyttyykin rikkaruohoista, jos se saa olla mullalla. Nuukana ihmisenä en rupea kuitenkaan kaikkia koloja täyttämään ostotaimilla, vaan olen ostanut monta lipullista monivuotisten kukkien siemeniä. Kolmenlaista idänunikkoa: Valkoista, vaaleanpunaista sekä kirkkaanpunaista. Lisäksi ostin rohtosormustinkukan sekä Siperianpiikkipallo-ohdakkeen ( ikäänkuin ohdakkeita ei olisi meillä yllin kyllin, ei tosin kukkapenkissä) siemeniä. Keväällä voitin blogiarpajaisissa punavalkoisen akileijan siemeniä, jotka myös halusin kylvää uuteen penkkiin.

Olin ajatellut heitellä siemeniä pussista sinne tänne pitkin penkkiä, mutta meikäläisen tuurilla ne tulisi kuokittua ja kitkettyä ennen tunnistamistaan, niinpä taas kerran minun piti pyytää pikku palvelusta isännältä.


Pieni lautainen taimitarha on nyt kylvetty ja tästä kuvasta muistankin, mitä siemeniä tuli kuhunkin lokeroon. Merkitsemättömässä lokerossa kasvavat punavalkoiset akileijat, Vaaleanpunaisen idänunikon siemeniä oli pussissa mitättömän vähän, kun taas punaisia oli oikein paljon. Toivottavasti kaikki siemenet itävät ja taimitarhani täyttyy taimista


Taimitarhalaatikko löysi paikkansa perennapenkin päästä. Tämä pääty on varattu, mutta se otetaan käyttöön vasta keväällä, niin sinä aikana ehtii pikkutaimet kasvaa ja ne siirretään omille paikoilleen, mikä minnekin.

Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua. Vielä on kesää jäljellä. Ihanaa!

6 kommenttia:

 1. Aina tuo siemenien kylvö on hiukan arpapeliä, mutta noissa kylvölaatikoissa varmasti hiukan varmempaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime keväänä kylvin idänunikkoa kasvulaatikkoon muiden kasvien viereen. Hyvin meni kesä ja talvikin. Pääsiäisenä vielä näkyi vihreät taimet. Sitten kevään kylmät tuhosivat ne. Onneksi samaan aikaan kylvetty siperianunikot selviytyivät. Jos ei onnistu, niin sitten uusi yritys:)

   Poista
 2. Viljelytyössäsi on taas uutta mielenkiintoista seurattavaa, miten siemenesi itävät, miten säilyvät talven, miten sijoittelet ne, miten kukkivat. Sormustinkukka on minun yksi minun lempparini. Englannissa sitä kasvaa kuin meillä horsmaa. Minulla tänä kesänä kolme kukkavarttta. Ne ilmestyvät milloin minnekin. Uusia versoja ensi kesän kukkimista varten en ole pihalta löytänyt. Enkä tulen teiltä hakemaan keväällä pari tainta, kun koko lapullisen olet kylvänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa. Ajattelinkin kylväessäni, että jos kaikki siemenet itävät, minun pitää perustaa taimikauppa. Loput sormustinkukan siemenet ripottelin kukkapenkkiin. Toivottavasti ne itävät ja sinullekin riittää:)

   Poista
 3. Ihania kukkijoita tulossa! Minäkin keväällä kylvin sisälle siperianpallo-ohdaketta, kaksi tainta ilmestyi ja ne nyt kituvat ulkona penkissä. Nakkasin penkkiin lisää samaisia siemeniä, josko itäisivät ulkona paremmin, vielä ei ole mitään näkynyt. Toivotaan, että sulla onnistuu paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi taimiasi. Toivottavasti vankistuvat. Saapa nähdä miten minun siementen käy. Ajattelen kyllä, että vahinko ei ole kamalan suuri, jos mitään ei tapahdukaan. Piikkipallo-ohdakkeen siemenet otin ihan silkasta uteliaisuudesta. Unikkojen itämättömyys varmaan harmittaisi enemmän.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.