Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 10. lokakuuta 2015

Haastettuna ja haastajana (Liebster award-haaste)

Lokakuu etenee huimin askelin. Syksy on varistanut lehdet koivuista, mutta Valio auttoi haravoinnissa ja puhalsi lehdet jonnekin. Sepä helpottaa meikäläistä. Tosin tammen ja vaahteroiden lehdet ovat edelleen puissa. Vaahteran lehdet ovat kuin vihreitä käppyräkouria, ne paleltuivat kaikki kuluneen viikon kylminä öinä. En siis saa nauttia kauniista vaahteran lehdistä tänä vuonna. Tuolla alempana oleva kuva värittyneistä vaahteran lehdistä on otettu pari vuotta sitten.

Tässä taannoin sain Liebster avard-tunnustushaasteen Betweeniltä Rikkaruohoelämää-blogista. Tästä voit tutustua Rikkaruohoelämää-blogiin (klik)  Ehkä nyt ehdin julkaista tämän pitkään tekeillä olleen postauksen ja vastailla haasteessa esitettyihin kysymyksiin.1.Millainen on päivärutiinisi- siis jos sinulla sellainen on?

Päivärutiinini ovat nyt opiskelun alkaessa menneet aivan sekaisin. Aloitin juuri opintovapaan ja uudet rutiinit ovat sitä myötä vasta muodostumassa. Työajan rutiinit on nyt unohdettu hetkeksi ja ainakin nämä itsenäisen työskentelyn jaksot tuntuvat melkein lomalta. Tavoitteeksi olen ottanut, että käyn heti aamulla kävelylenkillä ja sen jälkeen vasta alkaa lukeminen tai naputtelu. Pihapuuhia riittää vielä lumentuloon asti, ainakin haravointia, jos ei muuta. Sitä tehdään sopivasti opiskelun lomassa.
2. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta KESÄ?

Aurinko ja lämpö. Käen kukunta mummolan saunarannassa. Kahvit torilla veden ääressä, lokkien huudot, mansikat ja jäätelö.3. Polkupyörä, auto vai bussi?

Työmatkat (silloin kun olen töissä) kuljen jalkaisin tai polkupyörällä. Autolla tehdään kauppareissut. Bussia ei täällä oikein voi käyttää paikasta toiseen liikkumiseen. Milloinkahan olisin viimeksi bussissa matkustanutkaan...

Kuva syksyltä 2014, kun hain kirpparilta tuon jakkaran, tietenkin pyörällä.


4. Miksi kirjoitat blogia?

Blogi on puutarhapäiväkirjani.Toki kirjoittelen muutakin, kuin pihajuttuja, mutta kukkia on niin kiva kuvata... Aloitin bloggaamisen vuoden 2014 alussa ja monta juttua olen jo tarkastanut vanhoista postauksista. Pihan muutoksia on mukava seurata valokuvista.

5. Mikä kiukuttaa puutarhassasi?

Eniten kiukuttaa ohdakkeet ja valvatit. Vaikka kuinka saisin kaikki kitkettyä omalta pihalta, niin tontin rajan toiselta puolelta hyökkää valtaisa siementen laskuvarjoarmeija. Näiden kasvien juuret ovat tiukasti syvällä maaperässä ja ne vain napsahtavat poikki, kun niitä yrittää kiskoa. Alkukesästä jaksan taistella näitä vihollisiani vastaan, loppukesällä olen taas laiskempi, kun huomaan työni turhaksi.6. Juttu, josta et luovu?

Tätä pitää hieman miettiä. Monesta asiasta olen joutunut kipeästikin luopumaan. Materialla ei ole niin suurta merkitystä elämässäni. Ihmissuhteet ovat sitä paljon tärkeämmät: Perhe, rakas aviomieheni ja lapseni ovat tärkeintä maailmassa. Omasta terveydestä olisi myös vaikea luopua.

Toisaalta jäin miettimään, koskeeko tämä puutarhaa. Siellä iloitsen vihreydestä, auringon valosta ja lämmöstä sekä viileistä varjoista. Puhtaasta maaperästä ja vedestä luopuminen on todella vaikea ajatus.


7. Paras paikka puutarhassasi?

Tänä kesänä olen iloinnut laatikkopuutarhan kukkaloistosta. Toisaalta myös pihasauna antaa iloa ja rentoutusta ympäri vuoden. Huvimaja on myös puutarhan ympärivuotinen keidas.

8. Mitä teet, kun et touhua puutarhassa?

Puuhani riippuvat tietenkin vuodenajasta. Osaan olla ihan rennostikin, löhöilen ja laiskottelen. Syksyn pimeät illat vievät energiani ja silloin nautin takkatulesta ja kodin lämmöstä. Talvella, jos lunta on kunnolla, hiihtelen lähipelloilla. Kevät ja kesä on pihapuuhien aikaa, paitsi loppukesällä iskee marjahulluus, jolloin pihatyöt unohtuvat ja metsät kutsuvat.

Pidän leipomisesta. Joka viikko leivon jotain, yleensä sämpylöitä, pullaa, piirakkaa, muffinsseja...
Pidän usien reseptien kokelusta. Hyvää ruokaa on kiva kokata, kun koko perhe on koolla.9. Puu, pensas, perenna, kesäkukka vai hyötytarha?

Hyötytarha ehdottomasti, kesäkukilla höystettynä.  Laatikkopuutarha on kyllä aivan mahtava, en voi olla hehkuttamatta sitä. Nyt kun saan sitä pikkuhiljaa valmiimmaksi, mieli alkaa jo siirtyä perennapenkkeihin. Pensaita en juuri nyt kaipaa pihaani, mutta ehkä ensi kesänä voin jo ajatella erilailla.10. Unelmien puutarha?

Hmm, mikähän voisi olla unelmien puutarha. Ehkä siellä olisi puutarhuri tekemässä kaikki ikävät työt. Kaikki paikat olisivat siistinä, eikä rössöttäviä kulmantakusia tai muita sellaisia olisi ollenkaan. Rikkaruohoja siellä ei tietenkään kasvaisi ja aina olisi kesä

John Davis köynnösruusu


11. Mistä tulee blogisi nimi?

Blogin nimeä mietin aikoinaan pitkään. Vaahterat ovat aina olleet rakkaita puita ja onneksi niitä kasvaa tälläkin pihalla. Vaahteran lehdellä saa myös lennellä unelmissa, vaikkakin usein jalat maassa:)


Tässäpä vastaukseni Betweenin kysymyksiin.  Minun pitäisi palkita blogeja, joilla on alle 200 lukijaa, ja haastaa heidät vastaamaan laatimiini kysymyksiin. Huomasin, että blogilistassani on vain muutama blogi, joissa on alle 200 lukijaa ja halusin, että myös pohjoisemman Suomen blogit saisivat palkinnon, niin tässä tulevat nämä kolme blogia. Puutarha on kotiniSatupuutarhassa ja (olen) ihan pihalla.

 Kysymykseni tunnustushaasteen saajille

1. Mikä tuo iloa sinulle juuri nyt?
2. Mikä on ollut mennen kesän ilonaihe puutarhassasi?
3 Mitä pihajuttuja suunnittelet ensi kesäksi?
4. Miten rentoudut?
5. Minne haluaisit matkustaa seuraavaks?
6. Mikä on ihanin puutarha-aiheinen kirja, jonka olet lukenut?
7. Mikä kasvi on seuraavana hankintalistallasi?
8. Mitä teet silloin, kun et puuhaile puutarhassa?
9. Minkä kukan odotat kukkivan myös ensi kesänä puutarhassasi?
10. Mitä eläimiä pihallasi liikkuu?
11. Mistä blogisi nimi tulee?

Tunnustushaasteen säännöt ovat seuraavat: 
1, Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät,       mistä on kyse.

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Sulla onkin upea hyötytarha.

  VastaaPoista
 2. Oli mukava lukea vastauksiasi, kuvat ovat kauniita! Otan haasteen mielelläni vastaan, kiitos Leena.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että jaksoin vastata haasteen kysymyksiin ja koristelit ne niin kauniilla kuvilla.
  Löysin taas kaksi uutta kivaa blogia sinun jatkohaasteestasi. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin laiska lisäämään blogeja lukulistaan, että tällaisissa tilanteissa se harmittaa. Pitäis vaan olla ahkerampi lisäilijä. Kivoja blogeja olis pilvin pimein.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Vastailen kyllä kunhan ehdin:)
  Mukava tietää sinusta "saman kylän tytöstä" taas enemmän vastaustesi pohjalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillähän ei ole kiirettä. Itekkin tein vastausta kauan ja kerkesin tehä muitakin postauksia. Harrastuksista ei saa ottaa stressiä :)

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.