Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 8. lokakuuta 2015

Terveisiä Anselmilta

Hei.

Asustelen täällä Vaahteran lehden maisemissa. Kovasti olen luonteeltani ujo ja pelokas, mutta näin kauniina syyspäivinä mieleni tekee kierrellä pitkin pihoja ja etsiskellä kohmeisesta maasta jotain mutusteltavaa.


Kyllä minua nytkin kovasti ujostutti, kun tuo iso ihmistäti tuli niin lähelle ja jollakin koneella yritti  kädet ojossa tulla vielä lähemmäksi.


En minä siitä niin välittänyt, piti vain kovasti etsiä ruokaa, kun aurinko lämmittää enää niin vähän.


Olisikohan noiden vaahteran lehtien alle jäänyt jotain herkkua?


Onpa kumma kun tuo iso ihmistäti ei anna meikäläisen rauhassa ruokailla. Vieläkin se tuossa kyyköttää.


Taitaa olla parempi vaihtaa maisemaa, jospa tuolla ruusupensaan takana olisi rauhallisempaa.


Joko taas se löysi meikäläisen. Kyllä alkaa jo suututtaa tuommoinen räpsiminen. Nyt pitää jo nostaa piikit pystyyn ja vähän tuhauttaa kuonoa. Varmaan se tätä säikähtää.


Onneksi tänään tarjoiltiin päivälläkin niitä herkkunappuloita. Nyt vaan pitäisi jaksaa odottaa sitä toista kattausta, joka tarjoillaan sitten pimeällä. Ihmissetä on kuulemma rakentanut kaksi talvipesääkin.  Onkohan ne niitä koppeja siellä saunan takana ja pikkumetsikön kuusen juurella? Kaverillekin on sitten oma maja. Milloinkahan niihin pitäisi siirtyä? Joko kohta on talvihorroksen aika? Tavataan sitten keväällä, kun makoisat lepohetket pesässä on vietetty.

Syysterveisin Anselmi-siili

8 kommenttia:

 1. Voi, mikä söpöliini! Hyvää horrosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anselmi varmaan on iloinen kehuista. Horros on toivottavasti hyvä. Sehän riippuu siitä millanen talvi tulee. Jospa olisi siileille suotuisa.

   Poista
 2. Ihana kaveri. Toivottavasti löytää vastavalmistuneen pesämökin kaverinsa kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä on kiva seurata. Kovasti täällä jännätään, kelpaavatko pesät.

   Poista
 3. Kyllä siilit on söpöjä. Meillä majailee pesuhuoneessa yksi kylmettynyt siili, jonka löysin eilen. Otin siilihoitajaan yhteyttä ja hänelle etsitään horrostamispaikka kun on vielä liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. ihanaa siilin hoitoa teillä. Kumman kylmässä nuo siilit täälläkin nuuskuttelevat. Tällä viikolla on öisin ollut lähes -10 pakkasastetta monena yönä. Kyllä minun puolesta siilit saisivat jo mennä unosilla, huolestuttaa niiden selviäminen.

   Poista
 4. VOi, ompas hän suloinen :) eksyin sattumalta blogiisi, tosi kivan näköistä, taidan jäädäkkin lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Jessi! Mukavaa, kun liityit lukijoiden joukkoon. Anselmia ei ole tänään näkynyt. Jokohan painoa on tullut riittävästi talvihorrosta varten.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.