Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 11. helmikuuta 2016

Helmikuu 2016

Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget.,pakkaseherra nurkissa jo paukuttaa.... Näinhän sitä lapsena laulettiin talvisin. Silloin ei tiedetty mitään ilmastonlämpenemisestä ja talvet olivat lumisia, sekä pakkasta riitti.  Kouluun mentiin hiihtämällä ja mäkeä laskettiin aina kun kerettiin. No, ehkä aika kultaa muistot vain hyvät hetket ovat jääneet mieleen.

Mäenlaskut ja hiihdot saa tänä talvena kyllä unohtaa. Toisaalta se sopii tähän opiskelijaelämääni. Ulkoilma ei todellakaan houkuttele liikkumaan. Näin saan rauhassa keskittyä tenttikirjoihin ja naputteluun. Raitis ilma ei kuitenkaan olisi pahitteeksi.

Tänään otettuja kuvia en kyllä mielelläni tänne laittaisi, mutta kun blogiini kuuluu myös sään tarkkailu, niin täytyyhän tämäkin talvi jotenkin tallettaa muistoihin. Tässäpä kuvia pihalta tänään.


Kaino kuohu virtaa taas vuolaasti. Kerkesihän se noin kuukauden verran olla jääkannen alla. 


Kesällä perustamani perennojen taimitarha on veden vallassa. Mahtavatkohan idänunikkojen taimet selvitä tuosta?  Kehikkokin on jäätynyt tiukasti maahan, joten vesi jäi lillumaan taimien päälle. Onneksi syksyllä istuttelin tuosta taimia kukkapenkkiin. Toivottavasti ne ainakin selviäisivät talvesta. 


Tämmöistä tänne. Jospa seuraavaan postaukseen saan aurinkoisempia kuvia. 10 kommenttia:

 1. Harmaata ja synkkää on. Tällainen talven välitila on kaikkein pahin sää, mieluummin kunnon talvi tai sitten ei mitään talven merkkejä. Toivottavasti idän unikko selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lunta ja oikeaa talvea on vielä luvissa. Toivottavasti vasta maaliskuun lopulla näytää uudestaan tältä.

   Poista
 2. Sama juttu täällä. Etupiha on yhtä lampea.

  VastaaPoista
 3. Minustakin tuli tällä viikolla opiskelija, odotan oikein innolla uuden tiedon etsimistä! No joo, myönnän että kevättä odotan vieläkin enemmän. Erityisesti, kun postasin paikalliseni Porkkalan kartanon ja sen puutarhamyymälän kesäsuunnitelmista. Nyt olen ihan täpinöissäni, niin juu, siitä opiskelustakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea opiskeluun. Minua ainakin opiskelu on kovasti virkistänyt ja antanut iloa elämään, vaikka onhan siinä kovasti työtä.
   Kesäsuunnitelmat alkavat olla minunkin mielessäni, mutta koetan malttaa mieleni ja odotella maaliskuulle suunnitelmineni.

   Poista
 4. Ei näissä kuvissa mitään vikaa ole... maisemat vain ovat tällä hetkellä tämmöiset. Lumisadetta, ulkoilusäitä ja hankikantoja.. Niistä jaksan vielä haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt maa on jälleen valkoisena, jospa tänään tekisin talven ensimmäisen lumiukon :)

   Poista
 5. Meillä oli eilen tuollaista, tänään herättiin kunnon lumimyräkkään. Vaikka maisemat eivät niin kauniita olisikaan, on mukava ikuistaa erilaisia sääolosuhteita. Niitä voi sitten omasta blogistaan käydä myöhemminkin tarkistamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikka pidän sääpäiväkirjaa, niin kuvat kertovat kuitenkin enemmän, kuin tuhat sanaa.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.