Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 12. helmikuuta 2016

Kesä mielessä

Helmikuulla katse kääntyy tähyilemään tulevaa kesää. Kaupassa olen jo hieman käynyt tutustumassa siemenvalikoimiin ja niitä vähän täydentänytkin. Mieli alkaa olla jo malttamaton, mutta kylvötyöt saavat vielä hetken odottaa.

Lumi peittää taas maan, mutta kesäkuvat kyllä piristävät kovasti mieltä. Yritin kaivella tiedostojen uumenista kuvia, joita en olisi vielä tänne laittanut. Laatikkopuutarhan kesäsuunnitelmat alkavat olla jo aluillaan, joten tässäpä hieman muistoja viime kesältä, lähinnä elo- ja syyskuulta, jolloin kukkatarhani oli upeimmillaan.

15.8.2015


11.8.2015

11.8.2015

11.8.2015

11.8.2015

15.8.2015

25.8.2015

25.8.2015

6.9.2015

6.9.2015

7.9.2015

Kuten kuvista näkyy, työ jatkuu tulevana kesänä. Alueen laajennus ja lopullinen kiveys ovat ensimmäiset tehtävät, jotka odottavat työhön tarttumista. Ensi kesänä on tarkoitus kasvattaa enemmän syötävää ja vähemmän kukkia. Mutta niinhän se oli viimekin kesänä. Jostain syystä kukat saivat kitenkin ylivallan. Onneksi! Sillä sain koko loppukesän nauttia ihanasta kukkaloistosta. 

Toivottavasti ylitsepursuavan kukkatarhani katselu piristi sinuakin!

Hyvää viikonloppua! 

20 kommenttia:

 1. Mahtavaa rehevyyttä! Ruiskaunokit ja unikot ovat ihana yhdistelmä. Ihan kuin jostain ranskalaisen maatalon puutarhasta.
  Sinullakin on viljelylaatikoiden käytävien kunnostus meneillään. Minä laitoin kivituhkaa, mutta kiveys olisi varmasti vieläkin parempi ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskalaisen maatalon puutarha kuullostaa houkuttelevalta. Olisipa se sitä ympäri vuoden. Käytävien kunnostus on vasta aluillaan. Materiaalin hankkiminen on hieman työlästä, kun pienellä budjetilla tehdään. Pyöreät luonnonkivet on haettu tuttavan hiekkamontulta ja muuten käytetään kierrätyskiviä.

   Poista
 2. Kiitos, kyllä tällaisia postauksia nyt tosiaan tarvitaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata ja ankeaa päivää kyllä piristää kesäkuvien katselu.

   Poista
 3. Rehevä lavatarha sinulla. Kyllähän nuo kuvat piristävät malttamattoman kevään odottajan mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehevää kukintaa kyllä, mutta hyötykasvit tukahtuivat kukkien alle. Tosin kesän kylmyys hidastutti mm. kurpitsojen kasvua.

   Poista
 4. Ihanat kesäiset tunnelmat! Kiitos! Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Todella monessa blogissa muistellaan nyt kesää kuvien kautta. Multasormia alkaa selvästi syyhyttämään tähän aikaan keväästä:) Mahtavan rehevää tuolla laatikkopuutarhassasi oli viime kesänä. Toivottavasti tuleva kesä on hyvä ja suopea meille tarhureille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multasormet alkavat jo kyllä syyhytä, mutta vielä pitää malttaa. Toivotaan todellakin hyvää kesää. Viime kesä onneksi parani loppua kohti.

   Poista
 6. Meinasi unohtua: Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 8. Onpas sinulla kaunis puutarha. Ihanat nuo laatikkoistukset. On mukava kun tietää, millaisiin tehtäviin kesällä ryhtyy. Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 9. Ihanan kaunista, erityisesti pidän kukkien värikkyydestä. Hyvää ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
 10. Kauniita värikkäitä kukkia, erityissti pidän tuosta unikko-ruiskaunokki -yhdistelmästä. Mukavaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Gitta❤️. Ensi keväänä pitää myös kylvää silkkiunikkoa ja ruiskukkaa samaan riviin,

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.