Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kylvöt mielessä

Jo kauan olen toivonut, että saisin järjestettyä ne kymmenet siemenpussit, jotka pyörivät puutarhakassissani pyykkituvan hyllyllä. Kassissa on siemenpusseja usean vuoden ajalta. Useimmat on avattu ja niistä on tehty kylvöjä aikaisempina keväinä, mutta harvoin kuitenkaan koko pussi tyhjenee kerralla. Täysiäkin pusseja puutarhakassistani löytyy. Ne ovat aikomuksia, jotka eivät ole syystä tai toisesta toteutuneet. Vuodesta toiseen ne ovat vain aikomuksia. Mahtavatko niiden pussien siemenet enää itääkään. Osa käyttämättömistä siemenpusseista on tietenkin uusia ja odottelevat kevään kylvöaikaa.


Kassi on tietenkin ihan kelpo säilytyspaikka siemenpusseille, mutta joudun joka kerta penkomaan koko sisällön etsiessäni joitain tiettyjä siemeniä. Tänään sain viimeinkin ratkaisun siihen miten säilytän siemenpussit niin, että ne löytyvätkin helposti.

Otetaan yksi laatikosto


Maalataan se ja liimataan nättiä paperia laatikoiden etuseinämään. Dymo-kirjoittimella tehdään nimilaput ja valmista tuli.


Yksi laatikko jäi aluksi ilman nimilappua ja ajattelin sinne laittavani itsekerättyjä ja sekalaisia siemeniä, mutta kun järjestelin siemenpusseja, huomasin, että juurikasvien siemenet tarvitsevat oman laatikkonsa. Kaikki vihannesten siemenet eivät mahdu samaan laatikkoon.

Nyt minulla on esikasvatettavien siemenet omissa laatikoissaan, niin kukkien kuin vihannestenkin. Monivuotisten kukkien siemenet saivat myös oman laatikkonsa.Kun sain siemenet järjestykseen, sain ensimmäiset kylvötkin tehtyä. Esikasvatukseen laitoin kuutta erilaista tomaattia. Viittä löytyikin entisistä varastoista ja ainoastaan suklaakirsikkatomaatin siemeniä tulin ostaneeksi. Saapa nähdä miten kylvöni onnistuvat. Viime keväänä kylvin tomaatit aivan liian aikaisin helmikuun puolella ja ne olivat pitkiä roikeloita, kun oli aika siirtää ne kasvihuoneeseen.

Kyllä se tästä lähtee, se kevään ihana kasvun seuraaminen.8 kommenttia:

 1. Minulla siemen pussit ovat taskullisessa valokuva-albumissa:) Eikö olekin ihanaa, kun saa taas seurata kasvun ihmettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa sinulla hyvä säilytyspaikka siemenpusseille. Albumista varmasti löytää etsimänsä helposti.

   Poista
 2. Minä säilyttelen siemeniä vanhoissa kenkälaatikoissa. Ei mikään kätevin tapa ja niinpä aionkin noudattaa esimerkkiäsi:) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pikkulaatikosta on kauhean vanha, ostettu vuosia sitten joko ikeasta tai bauhausista. Lidlin lehdessä mainostettiin sellaisia kivoja pikkulipastoja,mutta en ole käynyt katsomassa löytyykö meidän Lidlistä.( Yleensä siellä ei ole sitä, mitä lähden mainosten innoittamana hakemaan ). Onnea askartelupuuhiin :)

   Poista
 3. Kätevä ja kaunis säilytyssysteemi. Jostain kun löytäs jotain vastaaavaa. Minun pussukat majailee muovisessa säilytyskorissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gitta. Minä suunnittelin monta vuotta tuota laatikostosysteemiä.
   Onneksi esikoinen jalosti lahjoitti minulle tuon laatikoston.

   Poista
 4. Ihana tuunaus. Nyt siemenpussit pysyvä järjestyksessä ja hyvin saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Huomasin jo laatikot aivan liian pieniksi, mutta nyt siemenet toki löytyvät helpommin ja ennen kaikkea esikasvatettavat, jotka joskus unohtuvat siemenpussiläjän alimaiseksi.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.