Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 28. huhtikuuta 2016

Lähtölaukaus kesään

Talven uurastus opiskelujen parissa on takana ja vihdoin minäkin pääsen rakkaan harrastuksen pariin. Taakse jäävä huhtikuu on ollut yhtä hullunmyllyä: Kaksi lähijaksoa yliopistolla, joka viikonloppu luentoja kotipaikkakunnalla, oppimistehtävien naputtelua sekä leikkaus. Enpä ole paljoa ehtinyt puutarhahommiin,  enkä tänne blogimaailmaan. Nyt on hetkisen hengähdysaikaa.

Vähäluminen talvi ja tammikuun -30 asteen pakkaset upottivat roudan todella syvälle ja vasta nyt ensimmäiset krookukset kukkivat. Toivottavasti viime päivien runsaat sateet ovat sulattaneet roudan.Sääennuste lupaa lämpimiä kevätpäiviä ja yölläkin lämpötila pysyy lämpimän puolella, joten rohkaistuin kantamaan taimet valohoitoon kasvihuoneeseen.


Nyt haluan olla rohkea ja istuttaa nuo tomaatit kasvamaan paikoilleen. Jos kylmä uhkaa, niin pitää sitten keksiä joku lämmityssysteemi. Pikkukasvariin nostin taimet verstashuoneen ikkunoilta, jossa ne ovat kasvaneet melko hitaasti. Jospa nyt nuo honteloiset hieman vahvistuisivat.


Mahtaakohan nuo oppineiden kukat ehtiä kukkimaan koko kesänä?
 

Multatyöt odottavat ja nyt pitäisi kiireesti laittaa kesäkurpitsat, kaalit ja kurkut kasvamaan. Onneksi nyt on siihen aikaa.

8 kommenttia:

 1. Minulla on vielä kasvari siivoamatta ja pesemättä, olen odotellut kaunista säätä siihen. Toivottavasti sitä olisi jo viikonloppuna luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan pessyt kasvihuonetta😁. Syksyllä kyllä lakaisin ja muutenkin siivosin sen. Sääennuste lupaa ainakin meille oikein ihanaa kevätsäätä. Toivottavasti sinnekin😄

   Poista
 2. Juuri sain ensimmäiset taimet vasta istutettua. Nyt mennään valmistaimilla suurimmaksi osaksi tänä keväänä. Samettikukat on ainoat jotka olen hädissäni kylvänyt.
  Sinulla näyttääkin olevan jo topakan oloiset taimet! Eiköhän ne jo pärjäile kasvihuoneessa kun sääennustekin oli noin lupaava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein ymmärrä miksi niitä taimia tulee laitettua. Ostamalla saa varmasti tanakammat taimet. Toki tänä keväänä, kun elän opiskelijabudjetilla, omat taimet ovat säästöä.

   Poista
 3. Taimikasvatusrumba on päällä minullakin ja tilat loppuvat aina kesken. Kauniit kuvat krookuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväisin kaikki mahdolliset ikkunalaudat ovat kyllä täyteen tupattuna. Itselläni ei ole mitään kasvivaloa, niinpä kauimpana ikkunasta olevat taimet ovat joskus melko luikuroita. Syksyllä unohdin krookusten olemassa olon ja haravoin niiden päälle melko läjän lehtiä. Onneksi kasvun voima on mahtava ja sieltähän ne nousevat :)

   Poista
 4. Tänään tuntuu olevan ensimmäinen oikea kevätpäivä täällä. Mullakin on vielä kurkut ja krassit kylvämättä, tänään aaattelin saada siemenet multiin. Pitää myös kiikuttaa kasveja kasvihuoneeseen. Aurinkoista ja hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä puuhaa riittää. Pitää vaan muistaa nauttiakin näistä ihanista päivistä. Nyt on oikea kevät. Hauskaa vappua sinullekin!

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.