Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pietaryrttejä huvimajaan

Pietaryrtit aloittelevat kukintaansa täällä päin. Nappikukiksi olen kuullut myös niitä sanottavan. Itse kukkahan ei ole kovin kummoinen, mutta kun kukkia on paljon, ne näyttävät aivan mukavan näköisiltä. Pietaryrttejä kukkii nyt joka puolella, tien reunamilla, ojien varsilla ja joutomailla. Sieltäpä niitä sain kerättyä melkoisen kimpun.


Kukista tein kranssin perinteisellä seppeleen solmimisen tyylillä, mutta aluksi se näytti liian harvalta, joten lisäsin vielä kerroksen pieniä, langalla sidottuja kukkanippuja.


Pietaryrtistä solmittu kranssi sai paikkansa huvimajan kynttiläkruunusta, joka on jo tovin ollut ilman mitään somistetta.


Kukista toivottavasti leviää huvimajaan hyönteisiä karkoittava tuoksu, vai onko se ennemminkin haju. Ainakin kuivattujen kukkien tuoksun pitäisi karkoittaa hyönteisiä. Kynttiläkruunussa kukat saavatkin kuivua ja antaa hieman väriä huvimajaan.


Huvimajan tuunaus on kovasti kesken. Pitänee hyväksyä, että se projekti taitaa hieman venähtää. Tässäpä oli yksi nytkäys eteenpäin siinä asiassa.

6 kommenttia:

 1. Sievä kranssi! Kiitti vinkistä hyönteisten karkotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Hyönteisten karkoituksesta luin netistä, mutta omakohtaista kokemusta siitä ei ole. Tänään huvimajassa ei ollut yhtään öttiäistä sinne mennessäni, vaikka ikkuna oli unohtunut auki. Ovesta niitä kuitenkin pian lenteli sisälle.

   Poista
 2. Hauska kranssi. Pietaryrtit ovat mielestäni hauskan ja hienonkin näköisiä kukkiessaan nappimaisin kukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Pietaryrtti sopii hyvin kuivakukaksi. Kannattaa nyt kerätä niitä kuivumaan.

   Poista
 3. Tulipa hieno kranssi! Nappikukkahan se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Toivottavasti kranssi on kaunis myös kuivuessaan, eikä jää harvaksi.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.