Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 21. heinäkuuta 2016

Unikkounelmia

Unikot ovat vallanneet sydämen todellisesti. Olen ihan hulluna niihin ja nyt on niiden kukinnan aika.
Laatikkopuutarhassa ja sen ympäristössä kukkii monenlaisia unikkoja. Ensimmäisenä kukintansa aloittaa Siperian unikko, jonka valkoiset kukat ovat itselleni tämän kesän suurin ihastus. Onneksi uusia nuppuja näyttää ilmaantuvan koko ajan ja kukkia riittää.


Siperian unikoiden värivalikoiman muutkin kukat ovat kyllä kauniita.Myös nuo jo lakastuvat kukat pelkkine heteineenkin valloittavat.


Silkkiunikot kukkivat sekä kasvulaatikoissa, että laatikoiden välissä olevan kiveykse raoissa. Nyt kukkivat ovat kylväytyneet itsestään viime kesän unikoista. Keväällä kylvetyt ovat vasta heräilemässä kukintaan, mutta sehän tietää sitä, että unikon kukkia riittää vielä pitkälle elokuuhun.

Pioniunikot kukkivat laatikkopuutarhan talonpuoleisen kukkamaan kulmassa. Niiden kukat ovat aivan valtavia ja kauempaa katsottuna muistuttavat erehdyttävästi pionin kukkaa.Tuliunikot puolestaan kukkivat laatikkopuutarhan reunuspenkissä. Olen jo monena vuonna etsinut juuri tuota Kalifornian tuliunikkolajia, koska olen kasvattanut sitä aikaisemmin, mutta viime vuosina siemeniä ei ole ollut markettien valikoimissa. Näiden kukkien siemenet ostin Jyväskylän Viherlandiasta.Laatikkopuutarhan unikkopolku kutsuu ihastelemaan.
 

Siinäpä tuli kunnon unikkotykitystä. Toivottavasti ei aivan ähkyksi asti. Ei kai unikoista kukkaähkyä voi saada.

14 kommenttia:

 1. Ei saanut ähkyä. Itsekin kiinnostunut unikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei tullut ähkyä:) Unikoissa on jotain niin ihanaa. Kukka kestää vain hetken, mutta sitäkin kauniimpana.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voisin kuvata joka päivä muistikortin täyteen noita unikoita. Ihania kerrassaan. Onneksi tänä kesänä niiden kukinta alkoi varhain.

   Poista
 3. Unikkoista ei voi saada ähkyä. Upeita unikkoja puutarhassasi:)
  Minäkin yritin tänä keväänä etsiä tuliunikon siemeniä, mutta mistään en löytänyt. Ihmeen harvinaisia niiden siemenet tuntuvat olevan jostain syystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitääkin kerätä siemenet talteen noista tuliunikoista, että voin ensi keväänä kylvää niitä lisää. Riittäisiköhän niitä jaettavaksi? Jos niitä tulee paljon, niin voin vaikka arpoa niitä.

   Poista
 4. Kauniita ovat kaikki, mutta etenkin tuo pioniunikko on päässyt mun sydämeen ♥ Kylvin keväällä itse kerättyjä unikonsiemeniä, mutta vain yksi näyttää nousseen. No, ensi keväänä uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioniunikko on kyllä hurmaava. Tänä kesänä hoksasin, että ainakin osa unikoista kannattaakin kylvää jo syksyllä, luulen, että tuokin Pioniunikko on kylväytynyt itsestään viime kesänä. Kukintakausikin pitenee. Tietenkin keväällä vielä varmistuskylvö😀

   Poista
 5. Unikkosi suorastaan hehkuvat, upeita! Ostin keväällä kaliforniantuliunikon siemeniä, mutta ne jäi kylvämättä.
  Siperianunikot ovat liikkuvaista sorttia, niitä putkahtelee milloin missäkin kylvämättä, enimpiä puskia pitää suorastaan karsia ettei joka paikkaa valloita. Tänä kesänä kukki kaksi valkoista, toivottavasti ne lisääntyvät vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko saa unikot hehkumaan ja onneksi nyt sitä onkin luvissa roppakaupalla. Tuliunikotkin voi kylvää syksylläkin, niin kukkivat aikaisemmin. Siperian unikkojen siemenet olen ostanut kaupasta ja kylvänyt ja olen levitellyt niitä ympäriinsä.

   Poista
 6. Ei todellakaan ähkyä, vaan ihana oli katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Nautin suunnattomasti unikoiden katselusta tuolla laatikkopuutarhassa. Kukkia riittää.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.