Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kesävaatteet kirpparilta

Sataa jo kolmatta päivää peräkkäin. Pihalla olisi vaikka kuinka paljon tekemistä, mutta en vaan ole viitsinyt tuonne ropinaan mennä patsastelemaan. Sademittaria olen tyhjentänyt ahkerasti ja varmaan kohta 100 mm raja lähestyy. 

Sisäpuuhatkaan eivät oikein inspiroi, mutta jotainhan aikansa kuluksi pitää tehdä. Kameraton elämä päättyi maanantaina ja olen yrittänyt päästä sinuksi uuden Olympuksen kanssa. Harmi vain, että sade ei oikein päästä ulos harjoittelemaan kuvausta. Yritän siis tutustua mikrojärjestelmäkameran saloihin idioottivarman pikku pokkarin jälkeeen. Opaskirjaa selaamalla ja yrityksen ja erehdyksen kautta tullaan tutuiksi, enkä vielä ole ollenkaan varma, teinkö oikean valinnan.

Sadepäivänä on hyvä järjestellä myös vaatekaappia ja samalla muistella, mitä on tullut luvattua. Tein uuden vuoden lupauksen ja liityin Vuosi ilman uusia vaatteita-haasteeseen. Haasteen tavoitteena on herätellä ihmisiä vastuulliseen kuluttamiseen sekä huomioimaan tekstiiliteollisuuden työntekijöiden työolosuhteita sekä ekologista elämäntapaa. Aivan en ole onnistunut tuossa vaatteenostolakossa, mutta toisaalta olen opetellut etsimään kirppareilta itselleni päällepantavaa. Tässäpä hieman kuvia tämän kesän kirpparilöydöistä.

Sininen Espritin pusero 2€ ja musta H&M pusero myös 2€. 


Kangaspuserot säilyvät usein paremmassa kunnossa ja nämä ovatkin mukavia lämpimällä säällä. T-paitoja ei juuri kirpparilta kannata katsella. Itse en ole löytänyt yhtään hyväkuntoista t-paitaa sieltä.

Polvipituinen mokkahame oli aivan pakko ostaa, olihan se juuri oikean kokoinen ja hyväkuntoinen. 

Mokkahame H&M vain 50 cnt.

Kirpputorien neuleet ovat usein nyppyisiä ja venyneitä ja yleensä jätän ne ostamatta. mutta harmaa, pitkähihainen neule oli todella hyväkuntoinen ja kaikenlisäksi luomupuuvillaa.

Marc´o Polon neule 3€.
Kirppariasut täydentyvät tietenkin kesälaukulla. Nykyinen paperinaruinen kesälaukku alkaa vedellä viimeisiään, joten tässäpä uudet tilanteeseen sopivat laukut.

Takempi, varmaan käyttämätön laukku 4€, edessä korilaukku 1€.
Housuja en ole itsellein kirpparilta löytänyt, vaikka uudet pitkälahkeiset kesähousut ovat hankintalistalla. Kenkiä en ole katsellutkaan, sillä pärjään hyvin olemassaolevilla.

Uudet kesävaatteet tulivat tällä kertaa hyvin edullisiksi. Nämä maksoivat yhteensä 12,5€.

Tässäpä ensimmäiset blogikuvat uudella kameralla. Ehkä minusta tuleekin muotibloggaaja :)
Harjoiteltavaa riittää kuvaamisessa, mutta ehkä pikkuhiljaa.

Jos haluat tietää lisää hankkimastani kamerasta, voit kurkata vaikka tästä linkistä (klik).

11 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä kirpparilta. Trikoovaatteita en ole minäkään pahemmin löytänyt, mutta muita kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen tosi tyytyväinen löytöihini, etenkin tuo hame, vain 50 centtiä ja passaa,kuin valettu.

   Poista
 2. Onnea uudesta kamerasta. Nyt vaan ahkeraa kuvaamista ja harjoittelua. Mahtavan hyviä löytöjä olet tehnyt kirpparilta. Kannatan myös kirpparitoimintaa, sekä ostoa, että myyntiä ja molempia on tullut tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska. Näin vanhana uuden opettelu on työlästä, mutta olen päättänyt oppia:) Onneksi kesällä kuvattavaa löytyy. Minusta on pikkuhiljaa tullut kirpparifanittaja. Mutta olen yrittänyt pysyä periaatteessani: osta vain se, mitä tarvitset ja sille on käyttöä. Aina en siinä onnistu.

   Poista
 3. Erinomaiset ostokset. Tuolla hinnalla kaupasta ei olisi saanut edes kunnon t-paitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparilla on monen hintaista myytävää, jotkut on hinnoiteltu todella yläkanttiin ja semmoiset jätän suosiolla ostamatta. Toiset myyjät haluavat päästä eroon turhasta tavarasta ja osaavat hinnoitella myytävät oikein. Olen tyytyväinen ostoksiini ja ne ovat jo kovassa käytössä.

   Poista
 4. Kivat ja edulliset ostokset! Minusta on kiva käydä kirppareilla tutkimassa tarjontaa ja joskus tulee ostettuakin jotain. Itselle sopivat vaatelöydöt ovat iloisia yllätyksiä. Samoin olen vähitellen päätynyt periaatteeseen, että ostan vain sen mitä tarvitsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareita on tosi kiva kiertää, mutta harvoin sieltä löytää etsimäänsä. Parhaat löydöt tulee tehtyä ihan sattumalta.

   Poista
 5. Hyvät löydöt olet tehnyt! Tuo mokkahame on aivan ihana♥ Nyt on tullut kierrettyä aika ahkerasti kirppiksillä ja välillä tekee tosi hyviä löytöjä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokkahame oli kyllä huippulöytö. Oikeassa kaupassa olisin tuskin edes vilkaissutkaan sitä. Sateisena päivänä kirpparit ovat tupaten täynnä porukkaa. Oivaa ajanvietettä näinä päiväinä.

   Poista
 6. Kyllä itsekin tykkään näistä kovin. Hienoimmat kirpparilöydöt ovat tosin vielä esittelemättä, ehkä joskus postaan niistäkin.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.