Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 13. elokuuta 2016

Haastevastaus

Sain haasteen Gitalta Puutarha on kotini -blogista. Kiitos Gitta. Haasteet ovat mukava piristys ja jotkut niistä avaavat uudenlaista näkökulmaa blogistin maailmaan. Kaikkiin haasteisiin ei kuitenkaan aina ennätä vastailla, mutta nyt, kun sataa, niin on hyvää aikaa.


Kaktusdaalia ilahduttaa kukinnallaan etupihan perennapenkissä.


1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.

 

Tämä on ihan vahinkodaalia. Juurakkoa ostaessani valitsin sellaisen, jossa piti olla tummanpunainen kukka valkeilla terälehtien kärjillä. Keltainenkin on ihan kiva, mutta ei se mitä piti.

2. Kirjoita lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.

Olen kirjoittanut blogia vuoden -14 alusta lähtien. Sitä ennen luin joitakin blogeja, ehkä kuitenkin liittyen vanhan talon remontointiin ja asumiseen siellä. Toki vilkaisin myös puutarhablogejakin. Oman blogin perustin vanhan talon ja pihan muutosten dokumentointia varten. Piha on kokenutkin muutoksia, mutta talo ei juurikaan. Laatikkopuutarhaa perustaessani yritin etsiä vinkkejä siihen blogeista, mutta en oikein löytänyt. Ehkä käytin väärää hakusanaa. Halusin blogissani kertoa, kuinka meidän laatikkopuutarhaa rakennettiin ja miten viljely siinä onnistuu. Kukkien ja luonnon valokuvaaminen on harrastus, jonka voi mukavasti yhdistää blogin pitämiseen. Ehkä jossain vaiheessa kirjoittelen myös remppapäiväkirjaa tänne.

Ensimmäiset auringonkukat aloittavat kukintaansa,


 3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Lyhyet ja ytimekkäät postaukset ovat parhaita. Pitkät postaukset tulee rullattua alas ja vain silmäiltyä. Sinänsä harmi, mutta kun lukee useamman blogin peräjälkeen, ei jaksa yhteen postaukseen keskittyä. Nyrkkisääntönä voisi olla yksi postaus-yksi aihe-muutama kuva. Pidän siitä, että blogissa on isot ja kauniit kuvat. Kaikkein ihanimmat kuvat on mielestäni Hernepensaskujanteella (klik) Omat valokuvaamisen taitoni ovat huterat, mutta kovasti haluan oppia.

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimes.

 Puutarha on kotini-blogin Gitta puutarhuroi suunnillen samalla puutarhavyöhykkeellä. Mielestäni on mukavaa seurata Gitan pihan tapahtumia, kun samat kukat kukkivat yhtä aikaa siellä sekä täällä.

Onkohan nyt viimeinen kerta, kun yritän kasvattaa maissia. Onhan siinä kauniit lehdet, mutta heteet eivät taida ehtiä kasvaa ajoissa. Kaksi vuotta sitten maississa oli heteet heinäkuun puolivälissä ja silloin tähkätkin ehtivät.

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajaksi

Nyt kesällä olen seurannut todella huonosti blogeja. Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka moni on jo ehtinyt vastata haasteeseen. Laitan tähän muutaman bolgin ja voit napata halutettasi haasteen.

Satupuutarhassa

Haapalehto

(Olen) ihan pihalla

Ruusunmekko

Ensi kesänä valitsen köynnöskaareen kasvin, joka on erittäin nopeakasvuinen. Krassit kasvoivat nyt todella hitaasti ja huonosti. Köynnöskesäkurpitsa alkaa vasta nyt kasvaa kaareen. Onneksi hallaa ei ole vielä ennustettu ja kurpitsa saa vielä hetken kasvaa tuossa.  
 Täällä on satanut koko päivän. Vettä on tullut ainakin 45 mm. Nyt ei tarvitse kastella pihalla pitkään aikaan mitään. Juuri tällä hetkellä aurinko pilkistää pilven raosta.

Nyt kaipaan aurinkoisia päiviä. Vielä on kesää jäljellä.


9 kommenttia:

 1. Joskus haasteet ovat mukava piristys, etenkin sadepäivinä. Kiitos kaunis kuvien kehusta =) Oli mukava lukea bloggaamisen aloituksestasi =) Toivottavasti saisimme nauttia vielä muutamista aurinkoisista ja lämpimistä puutarhapäivistä näiden sateiden sijaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa minäkin toivon. Viime vuonnahan kesä alkoi vasta elokuun lopulla, jospa tänä vuonna olisi samanlainen loppukesä.

   Poista
 2. Mukavaa oli lukea vastauksiasi! Olemme näköjään samaan aikaan aloittaneet bloggaamisen. Kaunis auringonkukka! Minun auringonkukista kaksi iti ja ovat yhä kitumisvaiheessa, ei tule kukkia tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukat on kyllä loppukesän komistuksia. Viime kesänä vain yksi ehti kukkia. Nyt näyttää paremmalta kukinnan suhteen.

   Poista
 3. Näitä haasteisiin vastauksia on aina mukava lukea:) Ja kiitos haastamisesta, lupaan vastata mahdollisimman pian!
  P.S. Samat lenkkipolut näyttäisi meillä olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksia odotellessa :) Meidän peruslenkki on kolmen sillan kierros. Sitä useimmiten lenkkeillään.

   Poista
 4. Ehkä nyt tänä syksynä näemme myös talon remontointia (vaikka vielä ei ole syksy ja puutarha-aiheiset kirjoitukset ovat yhtä mukavia). Lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi anteeksi, ihan olen unohtanut vastata tähän. Voi olla,että remonttipostaukset saavat odottaa. Opiskelut vievät vähäisenkin vapaa-ajan melko tarkkaan.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.