Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 4. elokuuta 2016

Oppineittenkukan opetukset

Kevään kylvöinnostuksissani erehdyin kylvämään myös oppineittenkukan siemeniä. Jostakin kumman syystä kuvittelin, että nuo zinnianakin tunnetut kukat kukkisivat jo kesäkuussa. Osa taimista ruskettui ja kuoli kasvun päästyä juuri alkuunsa. Osa selvisi ja ne avaavat nuppujaan juuri nyt, noin 1,5 kuukautta odotettua myöhemmin.
Kukat ovat kyllä oikein kauniita ja keltaisten liljojen vieressä väriyhdistelmä on melko mielenkiintoinen.  Toivottavasti kukat kestävät kauan hyväkuntoisina. Olen kuitenkin pettynyt siihen, miten hitaasti kukinta on alkanut. Ehkä jatkossa minun kannattaa jättää kesäkukkien esikasvatus ammatti-ihmisille ja ihanneolosuhteisiin.


Keväällä kylvin myös isoa Vanilla samettikukkaa. Senkin kukintaa odottelin jo kesäkuulla, mutta vasta nyt se kukkii kunnolla.


 En ostanut juuri ollenkaan kesäkukkia, sillä olinhan kasvattanut niitä itse. Samettikukan seuraksi istutetut lobeliat hankin puutarhalta. Koko kesän olen odotellut portaiden kukkien avautumista. No, onhan elokuukin kesää ja nyt en sitten tarvitse mitään krysanteemeja, sillä nyt kukat ovat täydessä loistossa. Talvehtineet ja myös pistokkaista itsakasvatetu pelakuut alkavat nekin vasta nyt kunnolla kukkia.
Portailla näkyy myös syy siihen, että blogi päivittyy nyt hitaasti. Marjametsät kutsuvat aina poutaisella säällä, jos ei metsä, niin sitten vattupuskat. Tänään sataa, niin ehdin kurkata muidenkin blogeja. 

Etanatilanne on helpottanut kasvimaalla. Ilmeisesti kasvien väliin ripoteltu Ferramol on tehonnut myös peltoetanoihin ja ne ovat selvästi vähentyneet. Kannattaa siis kokeilla sitä, jos tavallisistakin etanoista on harmia.

6 kommenttia:

 1. kauniita! Kukkien kasvatus siemenestä on minusta vaikeaa. Minulta onnistuu vain krassi ja hajuherne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkasvatus taitaa olla melkoista onnenkauppaa. Hajuherneet eivät minulla onnistu ollenkaan ja krassinkin onnistuminen riippuu tuurista. Suurin pulma itselläni on keväällä esikasvatustilan riittäminen.

   Poista
 2. Tsinniat ovat kauniita. Minunkin kesäkukat ovat vauhdissa vasta nyt, aika myöhään verrattuna siihen että muu kasvukausi on taas jopa viikkoja aikaisemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä ei ole ollut kovin suosiollinen esikasvatettaville. Onneksi sentään kukat nyt rupesivat kukkimaan ja ehtivät kukkiakin ennen hallaöitä.

   Poista
 3. Kauniisti kukkivat kaikki ja ehtivät kuitenkin tälle kesälle :) En ole koskaan onnistunut tsinnian kanssa vaikka monta kertaa yritin. Samoin kävi tuon Vanilla -samettikukan kanssa. Ei siitä tullut mitään. Omasi ovat kyllä todella komean kokoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtivät ennen hallaöitä kukkimaan. Tuo Vanilla-samettikukka on kyllä hieno, mutta olisihan se saanut aloittaa kukkimisen aikaisemmin. Ensi keväänä keskityn vain todella varmoihin kasveihin.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.