Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Ihana kesäaika

Olenkohan ainoa, joka pitää siitä, että kellot siirretään kesäaikaan.  Muutamana aamuna herääminen saattaa olla hieman hankalaa, mutta minun sisäinen kelloni sopeutuu pian. Suurin muutos on kuitenkin päivän päätteeksi. Talviaikaan pimeä ehti tulla liian nopeasti ja töitten jälkeen pimeys imee kaikki voimat. Tänään erityisesti huomasin, kuinka nyt kesäaika antaa iltoihin valoa.


Tänä iltana otetussa kuvassa aurinko on vielä ylhäällä puoli seitsemän aikaan. Nyt ehtii puuhata pihassa iltaisinkin. Tänään napsin muutaman oksan omenapuusta, mutta en leikkaa sitä kovin paljoa.
Pihan roskat ja risut ovat jälleen lumikerroksen alla, joten vielä en ole päässyt niiden kimppuun.


Onneksi uusi lumi on vanhan surma, joten eiköhän tuo yöllä satanut lumi sula piakkoin.

Hiihtolomalla kylvetyt tomaatit ovat kasvaneet mukavasti ja sunnuntaina istutin turvepotteihin kylvetyt tomaatit oikeisiin ruukkuihin. Siinä ne ovat melkoisessa sekamelskassa. Vaikka kuinka päätän, että pidän erillään lajikkeet, niin jälleen huomaan, että kaikki viisi lajiketta ovat ihan sekaisin. Lopputulos lienee kuitenkin tärkein. Chilit sentään erotan tomaateista.


Pelakuiden kasvu myös ilahduttaa. Verstashuoneen ikkunalla viihtyvät sekä pistokkaat että talvehtineet pelargoniat. Jospa tänä vuonna saisin ne myös kukkimaan hyvissä ajoin.Ihanina valoisina iltoina on kiva puuhailla pihalla. Tästä se puutarhakevät aikaa.

4 kommenttia:

 1. Juu, olet harvinainen ja onnekas:) Minä olen aamulla ihan nuupahtanut kellon siirron vuoksi, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitekähän pärjään, jos päätetään olla siirtymättä kesäaikaan :D
   Tsemppiä. Kyllä ensi viikolla olosi jo helpottuu. Toivotaan niin.

   Poista
 2. Vähän on ollut vaikeita aamuja kun nukuttaisi vaan ja illalla taas ei malttaisi mennä nukkumaan kun on niin valoisaa:) No eiköhän se kroppa totu uuteen rytmiin pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illat kieltämättä venähtävät pitkiksi, mutta aurinkoiset päivät antavat niin paljon energiaa ja unentarve taitaa ainakin meikäläisellä vähentyä kesää kohden.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.