Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Aprillia!

Kesä on kuulemma peruttu. Maapallo on muuttanut jotenkin typerästi suuntaansa ja tästä eteenpäin kuljemme kohti synkintä talvea. Sen tietää siitä, että lumisateet, joita kovasti tammikuussa odottelin, ovat vihdoin saapuneet.


Ruskea, lumen alta jo paljastunut maa, on saanut uuden valkean peitteen. Lunta tulee vain lisää ja lisää. Mustan mullan alla odottavat kukkasipuleista alkanut vaatimaton ja arka kasvu, on vetäytynyt takaisin sipuleihin. Lumi peittää niiden nukkumapaikat pehmeälle peitolla.


Pihan linnut turhaan etsivät ruokaansa maasta, niiden täytyy aloittaa uudelleen ruokailu lintulaudalla.


Hetken ennätin kuvitella, että pian pääsen puuhailemaan laatikkopuutarhalla. Taisi olla turha toivo. Lumi on peittänyt sielläkin maiseman.


Kuvistakin tuli kummallisen tummia, vaikka ihan valoisaa mielestäni ulkona oli. Taidetaan siis mennä jälleen kohti pimeää aikaa.

Näissä tunnelmissa kohden huhtikuuta. 


8 kommenttia:

 1. Tämä ei ainakaan täällä ole aprilliä, sillä ihan samanlaisena näyttäytyy maisema ikkunasta katsottuna! Lunta tuli aamulla lisää, eilen jo satoi vähäsen.
  Mutta uskotaan siihen vanhaan sanontaan, että uusi lumi on vanhan surma :D

  Tänä vuonna on ollutkin erityisen hauskoja aprillipiloja liikkeellä. Hauskimpina poliisijutut missä ottavat käyttöönsä sikoja ja taisipa Oulussa olla mummotkin kovaa valuttaa partioautoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla säät olivat jo niin mahtavat ja aurinkoiset. Tämmöinen lumentulo ei oikein ilahduta, mutta otetaan vastaan sitä, mitä annetaa. Eiköhän tuo lumi ensi viikolla saa kyytiä.

   Minäkin luin noita poliisien aprillipiloja. Hauskin kuitenkin oli jonkun eläinkaupan mainos, jossa mainostettiin jäniksen papanoita koiranruuaksi.

   Poista
 2. Jospa tämä on talven viimeinen niitti ja ensi viikosta alkaa varhainen ja lämmin kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, vaikka parempi, että lunta sataa huhtikuussa, kuin toukokuussa.( Vaikka eihän luminen huhtikuu ole tae lämpimästä toukokuusta.)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ankeeta on ja huominen on samanlainen. Pitää keksiä jotain piristettä ankeuteen.

   Poista
 4. Harmaata oli täälläkin tänään. Toivottavasti ensi viikolla jo lämpenisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpenemistä toivon minäkin. Kiva, kun olet liittynyt lukijaksi, Tiiu <3

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.