Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Piristystä harmaaseen päivään

Sää on edelleen harmaa ja ankea, joten silloin tarvitaan pientä piristystä. Tämän päivän piristys olikin helposti tehty, sillä tete-narsisseja ihan pursuilee kauppojen hyllyissä. Ensimmäinen yksilö pääsi keittiöön tuomaan pikkuisen auringon keltaisuutta.


Harmillista, että tetet kasvavat lämpimässä kovin nopeasti ja kukinta on pian ohi. Tuo keittiön tetekään ei ehdi nähdä pääsiäistä, jos se on koko ajan paikoillaan. Ehkä vien sen vielä kylmään vintin portaaseen, sillä eihän sitä työpäivinä ehdi juurikaan ihailla.

Ulko-oven molemmin puolin, ikkunoiden alla, on koko talven ollut kanervia, jotka saivat nyt siirtyä kevätkukkien tieltä.Onneksi varaston uumenissa oli vielä hieman sammalta, jolla peittelin ruukut piiloon.


Tete-narsissit uhmaavat talvea ja kylmää. Jotenkin ne näyttävät vielä sopimattomilta lumen ja räntäsateen keskellä. Kylminä öinä, joita on luvattukin, nostan korit sisälle. Useana keväänä narsissit ovat kukkineet monta viikkoa noissa koreissa. Piristystä riittää siis pitkälle kevääseen ja sitten alkaa olla jo muiden kukkien aika.

Ensi viikolle on luvattu lämmintä säätä. Jospa kevät saapuisi tännekin.

6 kommenttia:

 1. Nätit tetet. Kestävät hyvin. Mulla on ollut jo pari viikkoa amppeli yötäpäivää ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut vielä tosi kylmiä öitä, joten nyt vasta itse tohdin laittaa tete ulos. Joskus olen onnistunut palelluttamaan ne, kun en ole muistanut nostaa yöksi sisälle. Kukat eivät nousseet enää ollenkaan ylös.

   Poista
 2. Narsissit ovat olennainen osa kevättä. Tetet kestävät yllättävän hyvin kylmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ei kevättä ilman narsisseja. Ensin sisällä, sitten portaalla ja lopuksi kukkapenkissä. Hyvässä lykyssä kukintaa riittää kaksi kuukautta.

   Poista
 3. Pitääkin hankkia Tetejä mieltä piristämään. On kiva kun ne kestää kylmää hyvin, niin saa uloskin aikaista kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli tosi kiva tulla töistä kotiin, kun resujen kanervien tilalla oli keltaisia narsisseja. Mieli piristyi.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.