Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Mäntysuovan tuoksua

Perjantai toi odotetun uutisen ja sen seurauksena olikin syytä kiinnittää huomiota talon siisteyteen. Uutista ennakoiden olinkin jo pessyt ikkunat sisäpuolelta sekä hankkinut uudet verhot ja pessyt vielä käytossä olevat verhot. Katse siis lattiamattoihin ja nehän olivatkin hurjan likaiset.


Lauantain sääkin suosi ajatusta matonpesusta, niinpä tuumasta toimeen ja matot likoamaan mäntysuopaveteen.

Matonpesuun olemme hankkineet vanhat hetekat, ja niiden päällä peseminen sujuukin mukavasti. Ensin huristellaan toinen puoli, käännetään ja sitten on toisen puolen vuoro .Painepesuri hoitaa hommat, joten meikäläiselle jää vain kahvan puristaminen, joka sekin kyllä on melkoista työtä, kun vesi on kylmää ja tuuli puhaltaa niskaan. Loppuajasta teinkin hommaa fleecehuppari päällä, huppu päässä, kun tuuli otti hartioihin. Puhtaaksi tuli 8 mattoa ja muutama pikkumatto lisäksi.

Tuuli puhalsi mukavasti, niin matot kuivuivatkin vuorokaudessa. Pian saamme nuuskutella puhtaiden mattojen tuoksua sisällä. Pihatöitä tehtiin mitä matopesulta ja muulta jaksettiin. Yllättävä romanttisuuden puuska innoitti tekemään ruusu-orvokki-istutukset kuistin ikkunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.