Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 16. toukokuuta 2014

Perjantai on paras päivä

Perjantai. Työviikko on takana. Työviikko palkkatöissä sekä työviikko pihatöissä. Tänään voi ottaa pienen tauon molemmista. Sadekin hieman hillitsi pihalle menoa, tai paremminkin sateen odottelu. Illalla ei kuitenkaan satanut muutamaa pisaraa enempää.

Perjantai: Nyt voi ottaa vähän rennosti. Tänään vain palaudutaan työviikosta. Ruokakin jäi laittamatta, mutta lämpimän illan toivossa teimme pihan nuotiopaikalle tulen ja pitkästä aikaa paistoimme makkaraa. Nuotion katseleminen on eräänlaista meditaatiota ja mielen tyhjennystä. Hiilloksen tuijotus ja puiden lisääminen nuotioon ovat parasta stressin poistoa. Vaatteisiin tarttuva savun haju on vain bonusta.

Pikkukaupungin keskustassa tehdään peltotöitä. Traktoria seuraa kirkuvien lokkien parvi. Kun sulkee silmät, voi hyvin kuvitella olevansa kesäisellä torilla sataman lähellä. Lokkien joukkoon liittyy myös lähistöllä majailevat naakat. Silloin tällöin variskin lentelee mustavalkeassa parvessa etsien helppoa saalista.


Kuvassa traktori touhuilee keskellä maaseutua, mutta pihan toiselta laidalta saa erilaisen näkökulman.
Trakrori pörrää naapurissa olevan ammattikorkeakoulun vieressä. Näin siis vuonna 2014. Vieläköhän traktori tekee kevättöitä ensi keväänä samalla pellolla?

Vielä tänä keväänä kuovit ja töyhtöhyypät lentelevät talomme vieressä olevilla pelloilla. Niiden äänet kuuluvat kevääseen. Toivottavasti myös tuleviin keväisiin, mutta muutoksiin on kuitenkin syytä varautua.


Pian täälläkin vihertää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.