Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tervaa ja mahlaa

Kylmä toukokuun alku tuntuu antavan armon aikaa pihatöissä. Vielä ei ole kiire. Eihän ole? Kaksi viikkoa sitten turvonneet silmut eivät ole juuri avautuneet enempää. Pientä vihreyttä pihanurmikolla on kuitenkin, lieneekö sitten sammalta, joka auringon laskiessa vihertää kauniisti luoden illuusion kevätnurmesta.

Liiteri täyttyy puista ja laatikkopuutarha laatikoista. Kaksi isoa laatikkoa on nyt valmiina. Tänään tervasimme niistä toisen ulkopuolelta, mutta terva loppuikin siihen ja sisäpuoli ja toinen laatikko jäivät odottamaan pintasuojausta.
Nämä laatikot on n. 60 cm syviä, metrin levyisiä ja kaksi metriä pitkiä. Muut laatikot ovat sitten matalampia. Laatikoitten väliin jää 115 cm leveä käytävä. Käytävät on aluksi tarkoitus peittää hiekalla, mutta haaveilen jonkunlaisesta kiveyksestä. 

Eilen sain päähäni kokeilla mahlan juoksutusta. Pihallamme on monta isoa koivua, jotka on tarkoitus kaataa syksyllä. Niistä aioimme saada tuota mainostettua ihmeainetta. Isäntä porasi reiän koivuun ja mehumaijan letku tökättiin reikään, ja eikun odottamaan.

 Kaksi tuntia kului, eikä pisarakaan ollut valunut. Vaihdoimme letkusysteemit toiseen koivuun. Aamulla mehukattipurkki olikin täynnä mahlaa. Ennen töihin lähtöä maistoin tuota nektaria. Se maistui aivan raikkaalta kylmältä vedeltä. Olin vähän pettynyt.

Keittiön ikkunalla kasvaa yrttiviljelmä:
Timjami 

Basilika

Maaliskuussa kylvetty chili on kasvanut tosi hitaasti. Toivottavasti se ehtii kasvihuoneessa tuottaa satoa.

Toivottavasti kylmät pakkasyöt ovat takanapäin ja pian voisi siirtää kasvit valohoitoon kasvihuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.