Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Varkaita ja onnistumisen tunnetta

Laatikkopuutarhan eteläkulmassa on pieni, halpa kennomuovihuone. Tämä koottiin viime keväänä, kun aloitimme ensimmäistä kesäämme tällä pihalla. Aikaisemmassa pihassa minulla on ollut kaksi kasvihuonetta, joten kasvatushommia on silläkin saralla tullut kokeiltua, mutta yritykset ja erehdykset jatkuvat. Vaikka kyseessä on siis kolmas kasvihuoneeni en ollenkaan koe itseäni asiantuntijaksi. Sen verran asiantuntemusta on kertynyt, että lattia tehtiin tiilestä suodatinkankaan päälle. Sieltä ei pitäisi rikkaruohojen kasvaa ja tiililattia kerää myös lämpöä yötä varten.


Eilen sain järjestettyä ja siivottua kasvihuoneen. Salaatti/rukola-ruukun nostin ulos, koska se oli niin iso, että sen ohi oli vaikea mennä kastelukannun kanssa. Lattialla on vielä myöhästyneitä pelakuun pistokkaita, jospa ne voisi loppukesällä jo kukkia. Basilikaa myös aina tarvitaan, vaikka en sen intohimoinen käyttäjä olekaan
.

Kurkuille laitoin tukilangat ja yksi kärhö alkaakin jo kiertyä tuen ympärille


Uusi tuttavuus on patiokurkku, jonka ostin läheiseltä puutarhalta. Sen pitäisi kasvaa n. metrin korkuiseksi ja se voi olla myös ruukussa. Saa nähdä, kuinka se viihtyy sinkkiämpärissä, vai hukkuuko se siihen. Kokeilua tämäkin .Ainakin kukkia näkyy jo olevan.


Esikasvatin itse suurimman osan tomaatintaimista, vain kolme tainta ostin puutarhalta.(varmistaakseni tomaattisatoa) Kylvövaiheessa kuvittelin muistavani tomaattilajikkeet, niinpä en laittanut ruukkuihin mitään merkkejä, ja taimien koulimisvaiheessa ruukut hieman sekottuivat. Kylvin kahdenlaista kirsikkatomaattia ja raidallista tigrellaa. Ensi keväänä lupaan olla tarkempi lajikkeiden merkinnöissä, niin jatkossa tietää paremmin, mitä kannattaa kasvattaa.


Tämä taitaa olla tigrellaa. Uskomatonta, että tomaateissani on jo nyt raakileita. Tavallisesti taimeni vasta aloittelvat kukintaansa kesäkuussa ja satoa saadaan pakkasten hiipiessä syyskuun lopussa, kun vihreät tomaatit kerätään kypsymään sisälle. No kukkia ja nuppuja kyllä on nytkin, joten sisällä punastuvat tomaatit ovat varmasti tulevankin syksyn herkkuja.

Eilen poistin myös suuren määrän varkaita tomaateista. Mutta näkyyhän noita vieläkin löytyvän.


Kasvihuoneessa kasvaa myös muutama itse kasvatettu chili, mutta niiden kuvaaminen unohtui. Ne ovat vielä kasvunsa alkuvaiheessa, mutta kukkanuppuja on jo tulossa.

Suurimman osan kasvihuoneen istutuksista laitoin Kekkilän parvekepuutarhapusseinin. Kasteleminen on hieman hankalaa, kun pussin pieneen istutusaukkoon ei meinaa saada kunnolla vettä. Osa tomaatista kärsi  selvästi veden puutteesta ja ne saivatkin heti ensiapua. Kasvatuspussit eivät ole erityisen esteettisen näköisiä. mutta joskus hinta menee esteettisyyden edelle. Mieluiten istuttaisin tomaattini suuriin punasaviruukkuihin, mutta näin tänä kesänä.

Tänään paistaa aurinko, ihana päivä tulossa. Nautitaan kesästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.