Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Tässähän on itua

Laatikkopuutarhassa jo vihertää. Meidän laatikot valmistuivat vasta kesäkuun puolella, joten kylvötöihin päästiin myöhässä. Harsoakaan en tullut kylvöksille laittaneeksi, koska sää on hellinyt lämmöllä. Kylvöt on siis tehty viime lauantaina. 7.6. ja siemenet ovat suurimmalta osin itäneet.

Salaatti-ja yrttilaatikossa itää jo mukavasti. Kylvin lehtisalaattia, lollo rosso-salaattia, romaine-salaattia ja Pak choi-pinaattikaalia. sekä persiljaa ja tilliä. Tillipussissa luki, ettei aina siedä kompostimultaa. saa nähdä sietääkö nyt.

Härkäpavun taimet esikasvatin ja ne ehtivätkin melko pitkiksi ennen multaan pääsyä. mutta ovat hyvin terhakoita, eivätkä tarvitse tukea ainakaan tässä vaiheessa. Kukkanuputkin alkavat aueta. Samaan laatikkoon härkäpapujen kanssa laitoin myös muutaman jakosipulin.


Kolmanteen laatikkoon kylvin juurikasveja. Retiisi on itänyt hyvin, punajuuressakin näkyi jo ituja, mutta porkkana ei ollut vielä pinnalla.


Tässäpä on kaalilaatikko. Taimet ostin Ahvenjärven puuhtarhasta, joka on kävelymatkan päässä. Keskelle kaaleja ostin myös köynnoskrassia. Kaaliperhoset ovat lennelleet myös meidän pihalla. mutta toistaiseksi en ole huomannut munia kaaleissa. Kaalilaatikkoon kylvin myös taitepapua, mutta niiden alkuja ei ole vielä näkyvissä. Kaalien toiselle puolelle istutin pinaatin taimet.


Kesäkurpitsat ovat saaneet kavereikseen punasipuleita. Halloween-kurpitsat seuraksi istutin maissia sekä yrttien taimia. Maissinkasvatuksessa minulla on ollut epäonnea, vain kolme siementä iti. Liekö syy ollut liian kylmä esikasvatuspaikka. Melkein kaikkiin laatikoihin kylvin myös kukkien siemeniä: kehäkukkaa ja unikoita.

Laatikot ovat saaneet kauniit reunukset ja hiekan ajo väleihin on alkanut. Eilinen sade on tiivistänyt hiekan jo melko kovaksi. Seuraavana työnä on kivien laittaminen hiekan päälle. Siinä riittääkin hommaa, että saamme käytävät täyteen pyöreitä luonnonkiviä, niinkuin aikomuksemme on.

Toivottavasti  laatikot täyttyvät kohisten kasvavista vihanneksista. Se jää nähtäväksi ja siitä raportoin myöhemmin.Kasvimaallakin vihertää. Rikkaruohot ainakin.

Siellä niitä porkkanantaimia varmaankin on. Toivottavasti ne löytyvät vesiheinien joukosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.