Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Ruusujen huumaa

Kotona jälleen. Lomamatka on takana ja ihanat muistot vain jäivät jäljelle ( sekä mahdottomasti valokuvia, joita olen yrittänyt järjestää). Lomamatkan tarkoituksena oli välttää juhlien järjestäminen, joten juhlakalu ja minä sukulaisten ystävällisellä avustuksella pääsimme pienelle kiertoajelulle Pohjois-Eurooppaan. Näillä korkeuksilla matkasuunnitelmaan on aina huomioitava myös pitkä ajomatka koto-Suomessa. Eli autossa istumiseen on varauduttava. Onneksi kuski on luotettava eikä autokaan ole mikään saippuakotelo, vaikka onkin jo vanha ja vaati vielä ennen reissua  lomabudjetista aimo haukkauksen tehneen remontin.

Ensimmäinen etappi oli Öölanti, jossa pääsimme lomailun alkuun ja ruusujen huumaan. Lauhassa ilmastossa katujen varret ja talojen seinustat puskevat mitä ihanampia ruusuja.

Borgholmin kaupungissa

Toki näimme myös ihania villiruusuja, mutta nyt olen erityisen ihastunut näihin jalostettuihin ruusuihin. Innostuin ja ihastuin, mutta eihän täällä kylmässä pohjolassa varmaan tällaiset ihanuudet menesty

Talojen puutarhat olivat täynnä ruusuistutuksia.


Ihaninta Öölannin saarella oli kuitenkin unikkopellot. Ruusuja voi nähdä kotonakin, mutta unikkopellon näkeminen on ihmeellistä.


Unikko on kuin paperista tehty kukkanen. Saa nähdä, millaisia unikkoja laatikkopuutarhassa kukkii, toivottavasti ehtivät.


Kalmarin kaupungissa kävimme linnan viereisessä puistossa, joka oli todella ihana paikka. Monenlaiset puut ja kukkaistutukset ihastuttivat vierailijoita.

Hampurissa on todella mahtava Planten un blomen puisto. Täällä puistossa järjestetään iltaisin vesi-valo esityksiä, jossa lammesta nousee musiikin tahtiin liikkuvia värillisiä vesisuihkuja. Musiikki vaihtelee illasta toiseen. Meidän siellä käydessämme soitettiin vanhaa jazz-musiikkia. Ennen esityksen alkua kiertelimme puistossa. Ilta alkoi jo hämärtyä, mutta ruusupuisto oli hämärässäkin loistokas.


Hengästyttävän kukkakavalkadin ja ruusujen loiston jälkeen on tiedossa paluu arkeen. Kylmät säät koti Suomessa ovat jämähdyttäneet laatikkopuutarhan kasvun. Toki pientä edistymistä on reilun viikon aikana tapahtunut. Edistymistä on tapahtunut myös kasvimaan rikkaruohorintamalla. Oi voi. Rikkaruohoja ei kylmä ole haitannut. joten sinne siis. Ilahduttava yllätys löytyi kasvihuoneesta: Patiokurkusta saimme ottaa jo syötävää. Tästä alkaa kesän ihanin aika.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.