Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kainon kuohun reunalla

Pihamme länsireunustalla virtaa puro, joka saa alkunsa suomaalta muutamien kilometrien päässä kaupungista.
Kartasta on hauska seurata puron reittiä. Oikeastaan puroja on kaksi, mutta ne yhdistyvät hieman ennen tonttiamme. Puroissa virtaa tumma suovesi, mutta myös kaupungin parkkipaikkojen sadevedet ja muu sekalainen vesi, joka ei päädy sadevesikaivoihin.

Puron vedenpinta vaihtelee sateiden mukaan. Tällä hetkellä puron pinta on alhainen. Kevättulvien ja runsaiden sateiden jälkeen puro on kohdallamme yli viiden metrin levyinen, kun tällä hetkellä leveys on noin pari metriä.
Puro virtaa tontin rajalla. Kuvassa myös huvimaja sekä hieman varaston kulmaa.
                       


Puron reunamat ovat suurin piirtein luonnontilassa. Joskus viikate on siellä heilahtanut, mutta tällä hetkellä muut osat pihaa kaipaavat enemmän huomiota. Puron oikealla reunalla näyttää kasvavan jälleen kerran rehevästi pelto-ohdaketta (tervetuloa vaan kaikki siemenet meille). Vasen reuna rajautuu tonttiimme ja siellä kasvaa ihanasti lemmikkejä ja muita luonnonkukkia.

Lemmikit puron reunalla


Vaalean punertavat nuput avautuvat kauniin sinisinä.

Matara

Tädyke

Puna-apila

Päivänkakkara

Punaiset lupiinit eivät ole luonnonkukkia, mutta kauniita kuitenkin.
Kamera ei jostain syystä toista kukkien violettia sävyä samoin, kun näen sen luonnossa. Kuvan tädyke on muuttunut sinisemmäksi.

Pian kainon kuohun reunamilla kukkivat pietaryrtit ja horsmat. Luonto muuttuu jatkuvasti, joka päivä maisema saa uusia vivahteita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.