Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vaaleanpunaista unelmaa

Muutama vuosi sitten sain äitienpäivälahjaksi runkoruusun. Olen onnistunut pitämään sen hengissä talvien yli. Kaksi viimeistä talvea ruusu on viettänyt kellarissa. Tosin se ei mahdu sinne aivan suoraan, mutta eipä vinossakaan talvehtiminen ole vaikuttanut ruusuun negatiivisesti.

Huhtikuun lopussa otimme ruusun pois kellarista ja kas, se olikin tehnyt siellä kukkasen. Kellari on näemmä ollut hyvä talvehtimispaikka myös kirvoille.


Leikkasin ruususta kaikki vanhat oksat runkoa myöten pois ja laitoin sen kesäruukkuun lannoitettuun multaan. (Ruusulla on kesäruukku ja talvet se on isossa ämpärissä, sillä painavan saviruukun kanssa ruusu on mahdoton saada lattian alla olevaan kellariin.)

Alkukevään ruusu vietti verstaan seinustalla, mutta kesäkuussa se sai paikan perennapenkin vierestä, lipputangon juuresta. Siihen paistaa aurinko miltei koko päivän.


Ruusun juurelle olen istuttanut kukkapenkistä poistamia belliksen taimia.

Pikkuhiljaa kesän kuluessa, auringon lämmittäessa ruusun nuput ovat kasvaneet.Heinäkuun helteet ovat nyt aukaisseet ruusunnuput täyteen loistoonsa. Onneksi sade ei ole pilannut kukkia, kuten kävi pari vuotta sitten, jolloin juuri auenneet kukat ruskistuivat rankkasateissa, eikä niistä ollut iloa kenellekään.


Ruusujen loisto kestää vain vähän aikaa, mutta onneksi upeat kukat ovat sen arvoiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.