Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Tule kanssani (jalka)kylpyyn

Pihasauna on ihana. Se on luksusta ja elämän eliksiiri. Saunomme aina pihasaunassa, kesällä ja talvella. Tietenkin talvella saunan lämmittäminen on työläämpää, mutta ei ylivoimainen urakka. Kesällä saunomme melkein joka ilta. Talossa on kyllä myös pieni sisäsauna., mutta emme ole lämmittäneet sitä kertaakaan sillä pihasauna on ehdottomasti parempi. Pihasauna on jo vanha. Se on rakennettu 60-luvun alussa, mutta sinne tulee kylmä vesi ja siellä on myös sähköt. Pesuvesi lämmitetään kotapadassa.


Saunanlämmittäjänä toimii yleensä talon isäntä. Nytkin kiuas ja kotapata lämpenivät, vaikka eilen oli viimeksi kylvetty. Saunan lämmetessä keräsin itselleni jalkakylpyaineksia: Mesiangervoa, puna-apilaa ja maitohorsmaa.


Yrtit vatiin ja kuumaa vettä päälle.


Yrttien tuoksu ei ollut oikein houkutteleva, joten lisäsin seokseen vähän mintunoksia kukkapenkistä.


Sen jälkeen hieman löylyä ja lämmittelyä saunassa.


Pienen löylyttelyn jälkeen jalat on hyvä laittaa yrttikylpyyn, ensin hieman jalkojen liottelua saunan puolella, mutta vati otetaan mukaan myös jäähylle saunan edessä olevan penkin alle. Penkillä istutaan ja jutellaan. kuunnellaan luonnon sekä liikenteen ääniä. 


Samalla voi ihastella edessä olevaa näkymää.


Saunassa jalat pitää hangata hohkakivellä, niin kaikki kovettumat saavat kyytiä. Saunan jälkeen vielä kynsien leikkuu ja lakkaus sekä jalkojen rasvaus. Sitten keveillä, hoidetuilla jaloilla uuteen viikkoon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.