Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 29. marraskuuta 2014

Joulumieltä etsimässä

Viikko on vierähtänyt nenäliinapaketin ja kuumemittarin välimaastossa. Torstain ja perjantain olinkin sitten kotona lepäämässä ja yleisjaksamus onkin ollut sen mukainen. Nuohoojakin piipahti, kun olin vielä yöpaidassa perjantaiaamuna. Alkujärkytyksestä selvittyään sai kyllä piiput nuohottua. Jotain hyvää sairastamisesta siis oli.

Lumet ovat taasen sulaneet kokonaan. Jouluinen tunnelma on jälleen tipotiessään. Kaipaan niin lunta ja sen tuomaa valkeutta. Minua ei haittaa paksutkaan hanget, mutta tulisi nyt edes ohuesti. Sää on ollut taas monta päivää plussan puolella. Onneksi vettä ei ole satanut. Eilen sentään aurinko pilkahti. Se paistoi suoraan nojatuoliin, jossa istuin lukemassa postia. Tosissaan harmitti, että kunto ei oikein suosinut ulkoilua, kun olisin voinut olla valosalla ulkona. Postin hain ja muutaman kuvan kävin nappaamassa, siinä kaikki.

Tänään olen hakenut jouluvaloja vinttikomerosta alakertaan. Vintin portaikkoon halusin kieputtaa vanhat jääkukkavalot, kuvittelin jo etukäteen, miten kauniilta portaikko näyttäisikään valojen kiertäessä kaidetta. Kaksi joulua olen harmitellut, että portaikosta puuttuu pistorasia, mutta nyt keksin, että jääkukkavaloissa on niin pitkä johto, että se yltää vinttikomeron pistorasiasta portaikkoon. Mikä kuningasajatus! Valot toimivat hetkisen kieputuksen alkuvaiheessa ja sitten muutaman kerran välkähdettyään lopettivat toimimisen. Ilmeisesti joku lamppu paloi, sillä monista yrityksistä huolimatta en saanut valoja toimimaan.
Etsimäni joulumieli koki siinä pienen kolauksen.

Onneksi olohuoneen ikkunaan ripustamani vanha paperitähti toimi kuitenkin moitteettomasti, kunhan saisin sen vielä asettumaan suoraan.


Huomenna on ensimmäinen adventti. En kuitenkaan taida lähteä kirkkoon laulamaan hoosiannaa, kun ei oikein vielä ääni kulje, mutta onneksi se kuuluu televisiosta. Kirkossa vaan olisi enemmän mukana laulussa. Ensimmäisen adventtikynttilän kuitenkin sytytän aamulla. Kuinka ihanalta tuntuukaan ajatus joulusta ja sen tunnelmasta. Sitä saan nyt ruveta hakemaan, vaikka maisema ei niin jouluinen olisikaan.


Rauhaisaa adventin aikaa! Iloitaan lähestyvästä joulusta,

3 kommenttia:

  1. Paranemista sinulle! Kysyit puuhellasta: Puuhella tilattiin Helsingin kaasuvalosta. Hella on italialainen Nordica. Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tänään olo onkin ollut jo parempi. Täytyypä tutustua Helsingin kaasuvalon nettisivuihin.

    VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.