Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Uudistuksia

Tarkkasilmäinen lukijani saa nyt hieraista silmiään, sillä blogini ulkoasu on hieman uudistunut. Iltapäivä onkin kulunut hikihelmiä kuivaillessa, sillä lämpimässä pirtissä lämmin läppäri sylissä istuen olen opetellut kuvanmuokkauksen jaloa ( tai vähemmän jaloa) taitoa, Opettajana oli esikoiseni, joka on kunnostautunut vanhempien ja nuorempien tiedonhaluisten ( mutta ei enää niin oppimiskykyisten) sukulaisten atk-kouluttajana. Yhdessä saimme aikaan blogille uuden "kansikuvan". Kiitos kärsivälliselle opettajalle. Kuukauden ilmainen kuvanmuokkausohjelman kokeilujakso kannattaa aina ottaa joulun alla, sillä silloin ei ainakaan ennätä harjoitella tai jos käyttää aikansa tietokoneella, niin muut hommat jäävät tekemättä.


Jo viikolla, ihan salaa sain myös opeteltua signeerauksenkin laiton kuvaan. Sen opettelin aivan omin nokkineni. Tällainen tietokonekursseja käymätön ihminen kun aloittelee blogin pitämistä, niin monta asiaa pitää opetella kantapään kautta. Toivottavasti tästä lähtien muistan laittaa kuviini merkinnän, että ne on mun. Edelleenkään en kuitenkaan kuviani muokkaa mitenkään, vaan ovat semmoisia, kun ovat. 


Varovaisena ja arkana bloggaajana olen viimein myös uskaltautunut laittamaan mahdollisuuden liittyä blogini lukijaksi. Oikein mukavaa, kun kaksi lukijaa olenkin jo saanut. Tervetuloa Satu ja Esa!  Samaten kävijämäärää voi myös seurata sivupalkista.


Keväiset kuvat ilahduttavat mieltä näin pimeänä marraskuun viimeisenä iltana. Kyllä se valo sieltä tulee, kunhan vain jaksamme hetken pimeää. Kaikki kuvat on otettu omalta pihalta. Neljä ensimmäistä tämän vuoden toukokuussa ja viimeinen on elokuulta. 

I have some readers all over the word. Wellcome to follow my life in my little gottage and garden here in Nothern part of Finland. 


Kesää ja valoa kaivaten, mutta joulua odottaen.

6 kommenttia:

 1. Kiitos Satu! Tällaiselta vanhalta jäärältä vaatii melkoista ponnistelua opetella uusia taitoja. Toivottavasti aivoni ovat vielä sen verran elastiset, että opitut taidot pysyisivät siellä.

  VastaaPoista
 2. Minä liityin blogin seuraajiin. Olisin halunnut kuvani siihen, mutta ohjelma kertoi, että kuva on liian suuri. Mitäs atk-tukihenkilösi siihen sanoo?

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun liityit lukijaksi Saara. Atk-tukihenkilö ei nyt ole paikalla, kyselempä asiaa, kun taas käväisee! Ilman kuvaa minäkin toistaiseksi olen.

  VastaaPoista
 4. Löysinpäs ihan vastikään tänne blogiisi. Kauniita puutarhakuvia :) Vaikket kuvia käsittelisikään mitenkään niin suosittelen lataamaan jonkin ilmaisen kuvankäsittelyohjelman, esim. Photoscape tai Picasa ja pienentämään kuvien kokoa ennen kuin lataat ne tänne blogiin. Jos lataat täysikokoisia kuvia, tallennustilasi saattaa aika nopeasti tulla täyteen.

  Mukavaa Joulun odotusta sulle! :)

  VastaaPoista
 5. Hei Tiina. Kiva kun löysit blogini. Kiitos vinkeistä kuvankäsittelyyn. Täytyypä pyytää atk-tukihenkilö taas käväisemään. Voinhan itsekin koittaa tutustua asiaan.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.