Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kurpitsalyhdyn lumoissa

Keväällä kylvin kurpitsansiemeniä, jotka nousivat taimelle verstashuoneen ikkunalla. Laatikkopuutarhan valmistuttua siirsin taimet rehevään multaan, jossa arvelin kurpitsan kasvavan ja kukoistavan. Tulihan sieltä lehteä, kukkaa ja vartta, joka kiemurteli pitkin laatikkopuutarhan käytäviä. Emikukat vain kuitenkin kukkivat ja lakastuivat pois ja pienet hedelmäpampulat mätänivät kasvamatta ollenkaan. Ajattelin heinäkuussa, että jään kokonaan ilman kurpitsoita, mutta niin ei käynytkään. Kesän lopulla kuusi kukkaa alkoi kehittyä kurpitsaksi ja ennen syksyn kylmiä hallaöitä nostin vihreät kurpitsanmöllykät kellastumaan verstashuoneeseen.


Verstashuoneen lämmössä kurpitsat kypsyivätkin ja pian tuli aika ruveta teroittelemaan veistä kurpitsan kaivertamista varten.


Kurpitsalyhdyn kaivertaminen on mukavaa puuhaa. Ideoita erilaisiin kurpitsoihin löytyy vaikka pinterestistä hakusanalla jack o latern. 

Aluksi kurpitsasta leikataan kanta pois. Kaksi omaa kurpitsaani oli kuitenkin alkanut jo mädäntyä kannan vierestä, niin jouduin leikkaamaan paljon pois. Alla oleva kurpitsa olikin hyväkuntoinen, ja siitä voin käyttää myös kannan.


Kaivertamiseen ei tarvita mitään erityisiä työkaluja, tavallisilla keittiön juuresveitsillä selviytyy hyvin. Tämän kannan leikkaamisessa käytin kyllä leikkuuveistäkin. Kaivertamisessa myös lusikka on verraton väline, sillä raastetaan siemenmössö pois kurpitsan sisältä.Hups, tässä olikin reikä pohjassakin. Mikä lie kasvuhäiriö ollutkin. 

Kolme kaivertamaani kurpitsaa ovat erilaisia kokeiluja. Illalla portaalla kurpitsat saivat kynttilät sisäänsä. Kuva ei ole kovin kehuttava, mutta paras, minkä sain otettua.pimeässä.


En ole erityisesti Halloweenin hehkuttaja, mutta kurpitsalyhtyjen kaivertaminen on hauskaa puuhaa. Otetaan rennosti turhia nipotamatta ja poimitaan kivat ideat käyttöön, jos niitä on tarjolla.

Hauskaa ja vähän jännittävää Halloweeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.