Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lomaolo

Syysloma on mukava keksintö. Sen keksijälle pitäisi antaa jonkinlainen noopelin palkinto.Viikon tauko päivätyöstä piristää ja puutarhurin kiireinen syksy päättyy ja on hetki aikaa hengähtää. Pihatyöt on tehty siltä osin, kun ne voi tehdä. Tänään vielä järjestelin varastoon sadevesiastioita ja viimeisiä kukkaruukkuja.Vaikka sää on ollut ihanan aurinkoinen, tuuli on kyllä puhaltanut suoraan Siperiasta, niin ettei päivälämpötila noussut ollenkaan plussan puolelle. Viimeisten vaahteranlehtien haravointi olikin jo haasteellista, kun ne eivät menneet sinne, minne harava olisi niitä kuljettanut, vaan ne tahtoivat mennä tuulen mukana. Harava kuitenkin voitti ja kuljetti lehdet mustaherukkapensaiden juurelle katteeksi.


Kylmänä päivänä voi hieman palkita itseään ja herkutella. Suklaacappucino eilen leivotun marianne-tiikerikakun kera maistui mainiolta. Luksusta arjen keskellä ja hetki aikaa itselle.

Olen myös taas pitkästä aikaa aloittanut käsitöitten tekemisen.Viime talvena en tehnyt yhtäkään silmukkaa puikoilla. Vaikka olen tehnyt paljonkin erilaisia neuleita, sukkia en ole tehnyt kuin yhdet: ne pakolliset ala-asteella. Olen pitänyt sitä mummojen touhuna. Ehkä sukan kutominen on myönnytys ikääntymiselle: mummoksi kai tässä muututaan halusin tai en. Saa nähdä, kuinka neulomisen käy. Ainakin lanka on juuri oikean väristä meikäläisen jalkoihin.

Takka loimottaa ihanasti ja kissa nauttii myös takan lämmöstä jalkojen juuressa. Ehkä jatkan kantapään neulomisen opettelua.


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana kahella siun kuvia! Myös aikaisemmissa ja myöhemmässä blogissa. Mie taas olen jo vuosia neulonut syksyisin lukuisia villasukkapareja (rannevaivoista välittämättä), se saa miut tuntemaan itseni edes pikkuisen ahkeraksi, kun syksyn pimeydessä en meinaa saada mitään aikaisiksi. Tänä syksynä kädet oireilee sen verran, että täytyy jättää sukkien neulominen toisiin vuosiin - ja rakastaa vain kauraleivällä :).

    VastaaPoista
  2. Neulominen on kyllä mukavaa. Siitä tulee kyllä just sellainen ahkera olo. Viime talvi kului opiskellessa, niin langat ja puikot sai jäädä koppaan.

    VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.