Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 6. tammikuuta 2015

Vieraita puutarhassa

Pikku kotimme sijaitsee oikeastaan kaupungin keskustassa. Lehdettömänä aikana ydinkeskustassa olevan kirkon torni näkyy keittiön ikkunasta. Asumme kuitenkin peltojen keskellä lähellä luontoa ja saamme seurata sen ihmeitä pihallamme.

Edellisessä postauksessa kerroinkin jäniksen vierailusta puutarhassa. Niiden käynnit pihalla ovat kuitenkin ihan tuttu juttu. Tänään saimme hieman harvinaisempia vieraita. Peltopyyt tulivat yllättäen pihaamme. Kaksi vuotta sitten peltopyyt oleilivat paljon pihapiirissämme lintulaudan alla ja kertaakaan en saanut niitä kuvattua, koska ne kuulivat liikkeet talon sisällä ja pyrähtivät tiehensä, kun yritin hiippailla kameran kanssa ikkunan luokse. Viime talvena linnut pärjäsivät ilmeisesti aivan omillaan lumettomassa luonnossa, koska niitä ei näkynyt ollenkaan.

Tänään siis 10 peltopyytä tuli pihaamme. Hämmästykseksemme linnut asettuivat talon nurkalle oleilemaan välittämättä sisältä tulevista äänistä. Toki alkuun liikuimme hiljaa, mutta kun linnut eivät olleet moksiskaan, emme enää varoneet ääniä.Vanha Herrakin oli erittäin kiinnostunut pihalla liikkuvista paisteista. Sohvan selkänojalta niitä olikin hauska seurata pitkän iltapäivän ajan.Jotain syötävää lumen alta löytyikin, kun lumi muuttui harmaaksi. Toivottavasti ne löytävät huomenissa lintulaudan alle ja ilahduttavat meitä koko talven ajan.


Joululoma on nyt sitten ohitse. Joulukuusi on vielä nurkassa kynttilöineen. En ihan vielä raaskisi luopua siitä, mutta ehkä huomenna se pitää riisua ja laittaa muutkin koristeet odottamaan ensi joulua. Olipa ihana joulun aika! 

4 kommenttia:

 1. Ihania vieraita olette saaneet puutarhaan, minä niin tykkään seurata lintujen ja oravien touhuja. Meillä on aiemmin laitettu oraville oma ruokailupaikka, mutta nyt kun perheemme kasvoi kissalla viime kesänä, on pakko unohtaa oravat, koska Sissy on mahdoton metsästäjä ja pari oravaa on jo pelastettu sen kynsistä.

  Lintujen ruokailu laitettiin talosta kauemmas vanhaan omenapuuhun ja toistaiseksi se on saanut olla rauhassa, on sen verran mukavuudenhaluinen kissa, ettei lähde hankeen tarpomaan ja linnuilla on ruokailurauha : D

  Taajamassa kun asutaan, rusakot ovat usein pihassa vierailulla ja se tarkoittaa sitä, että kaikki on suojattava talveksi, on ne semmoisia tuholaisia.
  Voin sanoa samaa joulun ajasta, oli tosi ihanaa.
  Leppoisaa uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 2. Meidän Vanha Herra on myös erikoistunut oravien pyyntiin. Monta häntää olen löytänyt pihalta. Ei kai se kissa pedon luonnolleen voi mitään. Onhan siitä kyllä sitten hyötyä, kun se pyytää hiiriä ja myyriä pihalla.

  Tänään töistä tullessani peltopyyt pyrähtivät lintulaudan alta lentoon. Olivat siis löytäneet ruokintapaikan.

  VastaaPoista
 3. Kauniit pihakuvat. Meillä katit jahtaavat lintuja lasin takaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ulla! Mukavaa, kun liityit lukijaksi. Kissame on muuttanut muutama vuosi sitten maalta kaupunkiin, eikä enää osannut asettua sisäkissaksi. Onneksi se viihtyy pihallamme, vaikka käyhän se kävelyllä myös naapurin puolella.

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.