Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Sadepäivän nuppuja

Sadepilvet toisensa jälkeen seilaa taivaalla. Vettä on tullut kotitarpeeksi ja vähän ylikin. Tänäänkin tyhjensin sademittarista 17 mm vettä. Onneksi pilvien välissä on hieman poutaistakin ja ulkona voi piipahtaa pienellä kierroksella.Porraspielen orvokit ovat jo venähtäneet ylipitkiksi ja taipuvat veden painosta. 

Etupihan pioni avaa kohta nuppunsa. Toivottavasti sitten sateet ovat jo ohi ja kukat saavat kukoistaa rauhassa. Sade taivutti pionin varsia ja minun piti laittaa tuet paremmin ja nostaa varret ylös.Viime kesänä uuteen kukkapenkkiin istutetut Siperian unikoiden taimet ovat jo tehneet nuppuja pitkään, mutta nuput ovat kadonneet parempiin suihin. Ehkä jänikset saavat tarpeeksi ruokaa luonnosta ja ovat jättäneet unikkoni rauhaan, sillä nyt nuppuja on jo paljon.
Kukintaa odottelen kovasti. Siperian unikko on kiva kasvi, sillä se kukkii koko kesän. 


Muutama viikko sitten sain naapurin pihalta päivänliljaa. Sen nuput ovat kokeneet Siperian unikoiden nuppujen kohtalon. Ne ovat myös kadonneet parempiin suihin. Onneksi yksi nuppu on jäljellä ja alkaa avautua.


Päivänkakkara availee nuppujaan ja kohta koko puska rehottaa. Samoin kun kukkapenkki muutenkin.


Ihan kohta siis kukkii ja kukoistaa, mutta siihen tarvitaan kyllä aurinkoa. Toivottavasti sitä meille annetaan seuraavaksi.

6 kommenttia:

 1. Voi voi niitä mitä lieneen kukan narskuttelijoita, joita puutarhassasi on vieraillut. Onneksi eivät ole kaikkia kukkia popsineet; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narskuttelijoita on tänä keväänä riittänyt. Onneksi tuhot ovat jääneet kukkanuppuihin. Jäniksiä ja rusakoita on näkynyt aivan mihin kellonaikaan hyvänsä. Pitää varmaan hankkia koira häätämään niitä.

   Poista
 2. Voi näitä sateita! Ihmeesti kasvit kestää jatkuvaa sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit kestää ja rikkaruohot oikein kukoistaa. Niitä pitäisi päästä kitkemään, mutta minä ei ole niitä ihmisiä, jotka sateessakin puuhastelevat pihalla. Juuri ajattelin lähteä lenkille, mutta vilkaisu ikkunaan muutti suunnitelmat(

   Poista
 3. Kiva, että vettä tuli, mutta jo se riittää. Tänään on onneksi ollut vähemmän sateista ja hiukan ehti kartoittaa, kuinka paljon sade on kasveja hakannut. Jonkin verran riittää tuettavaa. Märästä maasta rikkaruohot lähtevät helposti, joten niitä piti vähän nyppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on kyllä tullut tarpeeseen. Täällä sataa parhaillaan tihkua. Onneksi tuuli on tällä kertaa ollut melko maltillista, eikä kasveja ole tarvinnut lähteä tukemaan. Rikkaruohoja pitää nyppiä aina. Vaikka menisin vain hakemaan salaattia, teen samalla hieman kitkentää :)

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.