Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Satotoiveet korkealla

Iltaisen kastelu-urakan yhteydessä tarkastelin kylvöjen kasvua laatikkopuutarhassa. Suurin osa kylvetyistä siemenistä tai istutetuista taimista kasvaa erinomaisesti. Ihmetystä aiheuttaa ainoastaan lamopinaatti, joka kasvaa taas kerran hyvin kituliaasti. Eiköhän se pidä laatikkopuutarhan mullasta? Kun kasvatin sitä kasvimaalla, se kasvoi aivan valtavasti.

Iloisen yllätyksen löysin retiisirivistä. Siellähän olikin jo syötävän kokoisia retiisejä. Ensimmäiset herkut ovat siis joutuneet. Salaattiakin voisi varovasti jo ottaa.


Retiisiä olen kylvänyt reilusti, joten sitä saankin syödä mielin määrin.

Kasvihuoneessa on jälleen kerran ahdasta. Milloinkahan opin istuttamaan taimet riittävän harvaan. Tänä vuonna kasvatin kaikki tomaatin taimet itse. Ne kukkivat nyt parhaillaan ja luvissa on tietenkin runsas tomaattisato.


Viime yö oli kylmä. Sen sai huomata myös harson alta karannut perunantaimi. Onneksi laitoimme harsot, ne kyllä suojaavat pieneltä hallalta.


Muutenkin kasvu näyttää hyvältä. Porkkananharvennus taitaa olla vuorossa seuraavaksi. Yleensa sen teen aikaisintaan kesäkuun puolivälissä tai juhannuksen jälkeen.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihan huippujuttu saada oman maan antimia. Olen niin tyytyväinen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kevät on suosinut, vaikkka en mielestäni kovin aikaisin päässyt kylvötöihin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Retiisi ehtii syöntikuntoon todella nopeasti. Salaattiakin voisin jo ottaa, mutta syön kaupasta ostetun ensin pois.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.