Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

maanantai 8. toukokuuta 2017

Kukkapenkin sinistä

Kevään kukkaset avautuvat hiljalleen, odotettuina ja kaivattuina. Kun muualla Suomessa krookukset jo lakastuvat ja vuokot ovat vain muisto, niin pohjoisen pihoilla iloitaan pienistä väripilkuista. 
 Sinivuokot kukkivat talon aurinkoisessa päädyssä. Pikkumetsikköön istutetut vuokot odottavat vielä lehtikerroksen alla, eikä vielä niistä näy vilaustakaan. Toivottavasti ne kuitenkin nousevat sieltä, sillä ne ovat niitä aitoja oikeita sinivuokkoja lapsuudesta. Kukkapenkin vuokot ovat mielestäni liian liloja ollakseen sinisiä.


Pikkuhiljaa pääsen taas kukkakuvauksen makuun. Koittakaa kestää :)


18 kommenttia:

 1. Kauniit kevätkukkijat! Eipä meilläkään vielä paljon muita kuki. Kylmää on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ovat siitä kivoja, että vuosi vuodelta niitä on enemmän. Kylmyydestä on se hyvä puoli, että kukinta kestää pitkään.

   Poista
 2. Niin kauniita kuvia. Ihanat krookukset. Lämpimiä ilmoja odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pääsenkin sinuksi uuden kameran kanssa. Kukkia on niin kiva kuvata. Toivottavasti tänään oli kylmin päivä ja suunta on taas lämpimämpään.

   Poista
 3. Voi Suomen kevät!! Siellä on jotenkin vielä suurempi ihme, kun joku alkaa kukkia. Ihanat krookukset ja vuokot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tiedätkin, että kevät on nyt todella myöhässä. Kahdesti sadassa vuodessa on niin kylmä kuin nyt. Siksi olen noista kukista onnellisempi, kun ne vihdoin avautuivat. Oikeaa kevättä vielä odottelen.

   Poista
 4. Krookusten kukinta jatkuu edelleen täälläkin. Eivät ehdi nuupahtaa, kun valtaosan ajasta ovat nupussa ja supussa kylmyyden vuoksi.
  Minä en ole vieläkään päässyt kameran ja kuvauksen kanssa sinuiksi. Luultavasti en koskaan pääsekään ja sen alan vähitellen hyväksyä. Yritän korvata laadun määrällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmät säät pitkittävät kukintaa, mikä sinänsä on ihan hyvä asia.
   Joskus harmittelen uuden kameran ostoa, mutta toisaalta koko ajan opin enemmän. Olen varmaan myös liian kriittinen kuviani kohtaan. Pitää vain rohkeasti kuvata enemmän ja erilaisilla säädöillä. Ehkä sitten joskus joku kuva onnistuu.

   Poista
 5. aina yhtä ihania ja ilahduttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Keltaisia ja valkoisia krookuksia on tänä keväänä vain muutama, Nautin siis sinsestä kukkkapenkissäni.

   Poista
 6. Voi teillä jo kukkii kovasti! Yhden krookuksen nupun bongasin viikonloppuna, mutta sinivuokoissa ei näkynyt vielä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki kukkivat talon suojaisassa, aurinkoisessa päädyssä. Ehkä meillä myös lumen vähyys vaikuttaa aikaiseen kukintaan. Myöhässä nämä täälläkin ovat. Joskus olen löytänyt ensimmäiset krookukset maaliskuun lopussa.

   Poista
 7. Hei täällä ollaan taas, mutta nyt liityin lukijaksi.Otin kantaa tuohon sinun karhunlaukka juttuusi kun niitä myöskin minulla on.

  VastaaPoista
 8. Hei Leena. Kysyit blogissani päällekkäisvalotuksesta. Se on kameran ominaisuus, löytyy Nikonin kameroista menu-valikosta kuvausvalikko-kohdasta. - Hauska ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Pitääpä tutkia oma kamera tarkasti, vaikka se ei Nikon olekaan, niin voihan siellä olla jotain yllätyksiä.

   Poista
 9. Sininen väri on niin kaunis puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän valkoista sinisen sekaan, niin tulisi juhlavuoden kukkapenkki.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.