Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

torstai 11. toukokuuta 2017

Toukokuinen ilta 2017

Toukokuu 2017 jää muistoihimme erityisen kylmänä. Lunta on satanut useana päivänä, eikä päivien korkein lämpötila ole noussut auringonpaisteesta huolimatta muutamaa plusastetta korkeammalle.
Kylvöpuuhat saavat odottaa lämpimämpiä säitä, jotka toivttavasti ovat tulossa piakkoin.

Eilen illalla tuli taas lumikuuro. Illan kylmyydessä lumi ei sulanutkaan, vaan jäi valaisemaan maisemaa. Pilvien väistyttyä aurinko paistoi vielä hetken ja ilta sai ihmeellisen valon.

Aamulla lumi oli edelleen maassa, mutta päivän mittaan se on sulanut pois. Tänään on edelleen tullut hiutaleita, mutta kaikki satanut lumi on sulanut saman tien.

Jospa kylmin aika olisi nyt takana ja odotettu lämpö saapuisi.

12 kommenttia:

 1. Onpa upeat kuvat. Todella hieno valo kuvissa. Meillä on lumi jo sulanut pois mutta ulkona on todella kylmä. - Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kylmä on täälläkin. Pihapuuhat saavat nyt odottaa, kun kylmyys ajaa sisälle. Mukavaa torstai-iltaa sinullekin.

   Poista
 2. Luminen maisema on kaunis, mutta ei se todellakaan kuulu enää toukokuulle.
  Pian lämpenee säätiedotuksen mukaan, ja silloin puutarhassa ja luonnossa kaikki puhkeaa kasvamaan yhtäaikaa, tiedossa siis kiireistä kuvausaikaa 😄 Nauttikaamme silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallinen talvi on takana. Tammikuussa ei satanut yhtään lunta, ainakaan täällä meidän tienovilla. Helmikuussakin oli paljon aivan
   lumettomia päiviä. Kun lunta satoivihdoin helmikuussa, tuntui, että se tuli väärään aikaan ja kevät olisi jo saanut tulla. Ei mennyt tämä talvi perinteiseen malliin.
   Kiireinen kuvausaika tosiaan on tulossa. Prima vera on nopeasti ohi.

   Poista
 3. tämä on ollut erikoinen kevät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoinen kevät ja talvi myös. Miksi suihkuvirtaus pohjoisnavalta tuli vasta kevään korvalla ja miksi koko talven tuuli lännestä lämmintä meri-ilmaa. Toivottavasti vanhan ajan talvet vielä palaavat.

   Poista
 4. Onneksi luonto tarjoaa kauneutta silloinkin, kun sää ei ole vuodenajan mukainen. Josko lämpimät päivät olisi kuitenkin nyt vihdoin tulossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kauneutta on tarjolla, ainakin aurinkoislla ilmalla itse läydän sitä helposti. Räntäsateesta en sitä aina löydä. Lämmintä minäkin toivon kevään kylmien tuulien tilalle.

   Poista
 5. Hämeessä on ollut kylmintä sitten 60 vuoteen! Joten on tämä ollut oikeasti todella kylmä kevät. Tuulet ovat olleet erityisen kylmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että vuosina -95 ja -96 on myös ollut kylmät keväät, mutta minulla ei ole niistä mitään muistikuvaa. Tuuli tekee aurinkoisenkin sään tosi kylmäksi. Tämä viikko on ollut sisäeloa, eikä pihahommat ole edistyneet.

   Poista
 6. Kauniit kuvat lumen kuorruttamista kukista! Lämpö saisi tosiaan jo tulla, johan tässä kerkee tulla kesä ennen kevättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Lumikuvat jäivät talvella vähiin ja niitä piti kuvata nyt:) Vaikka mieluummin olisin kuvannut kukkia ilman lunta. Lämpö saa minunkin puolestani tulla heti. Olen valmis.

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.