Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

tiistai 3. helmikuuta 2015

Vaaleanpunainen herkku

Helmikuun alku. Talvi jatkuu puutarhassa, iltaisin on pimeää ja viikonloppuisin tuiskuaa. Nyt on siis aika etsiä iloa pimeistä ja kylmistä päivistä. Usein minun iloni liittyy perheeni ilahduttamiseen herkuilla ja hyvällä ruualla. Pidän ruuanlaitosta ja etenkin leipomisesta. Arkisin tietenkin yritän selvitä keittiöhommista helpolla, mutta kun on aikaa ja useampi syöjä pöydän ääressä, kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja vinkkejä. Viikonloppuna testasin uudenlaista Runebergin tortun ohjetta, jonka löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä.


Tavallisia Runebergin torttuja teenkin aina muutaman kerran tammi-helmikuussa, mutta tämä uusi ohje poikkeaa hieman perinteisistä ja on ihan mukava kokeilu.Perinteisen vadelmahillon sijasta ohjeessa käytettiin pakastevadelmia sekä tuoreita vadelmia. Omat vadelmapuskani olivat nyt ihan tyhjät, joten kurkistin pakastimeen ja sieltä löytyy edelleen syksyllä omasta puutarhasta keräämiäni vadelmia. Siinäpä on talvipäivään iloa, kun voi käyttää pihan antimia vielä talvellakin.
Eiväthän nämä muffinssit säilyneet Runebergin päivään asti, nyt ne ovat muisto vain. 

8 kommenttia:

 1. Maistuis varmaan mullekin. Tämä vuosi on mennyt viljoitta ja herkuitta. Huoks.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä Satu! Minä yritän ahkerasti kuluttaa kaloreita, että voi välillä vähän popsia herkkuja.

  VastaaPoista
 3. Nam, näyttää kyllä niin herkulliselta :) Taidanpa napata tuosta ohjeen ja leipoa huomiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkua olivat. Toivottavasti sait reseptistä selvän. Voishan tuota reseptiä vielä muuttaa ja laittaa kuorrutteeseen voin tilalle tuorejuustoa. Hauskoja leipomishetkiä :)

   Poista
  2. Tänään vasta saatiin aikaiseksi näitä leipoa, mutta olivat kyllä todella herkullisia :) Ja kyllä tuorejuusto voisi olla oikein oiva vaihtoehto voille :)))
   Kiitos ihanasta ja maistuvasta reseptistä <3

   Poista
  3. Laitetaan kiitokset Kodin Kuvalehdelle :)

   Poista
 4. Miten nättejä! Taidankin hemmotella itseäni vielä tänään runebergintortulla. Huomenna alkaa ryhtiliike(loman jälkeinen;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hemmottelu kannattaa aina. Minäkin suunnittelen ryhtiliikkeen aloittamista, mutta ehkä se alkaa ylihuomenna tai sitten joskus :)

   Poista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.