Vaahteran lehdellä

Vaahteran lehdellä

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Ensi askeleet kohti remonttia

Blogin esittelytekstissä lukee: Elämää vanhassa talossa ja puutarhassa, remonttia... Hetkinen, remonttia! Puutarhastahan tässä blogissa on höyrytty kesät talvet, eikä sanaakaan remontista ole kirjoitettu, kuin joskus haaveissa sivuttu. Olemme asuneet tätä taloa nyt kaksi ja puoli vuotta. Kun ostimme talon, se oli edellisten asukkaitten jäljiltä aivan asuttavassa kunnossa. Tarkoituksemme on pikkuhiljaa laittaa paikkoja kuntoon, mutta aivan ensimmäiseksi on tehtävä lämmitysremontti. Sen jälkeen voimme suunnitella muuta.

Lämmitysremonttia suunnitellessa kävi ilmi, että vanhan talon rautaiset vesijohdot vetelevät viimeisiään ja vesivahinko kellarissa tai vuoto maan alla olisi piankin todellisuutta. Remontin ensi askel on siis otettu ja vanhat, haperot putket on korvattu muoviputkilla.Kuvat ovat isännän ottamia, sillä itse olin töissä, kun pihaa myllättiin. Onneksi ammattitaitoinen kaivurikuski viimeisteli peittelyn, niin piha näyttää taas tasaiselta, mutta saviliejua riittää. Kuoppaan katosi kaadetun pihlajan kantokin. Kaivuri peitteli sen saven sekaan. Nyt pitäisi kevät selvitä tämän kenkiin tarttuvan saven kanssa. Saunallekin pitää mennä eri reittiä, kun tavallisesti. Savivellin kestää, kun tietää, että nyt vesijohto toimii moitteettomasti vuosikausia. Kunhan säät lämpenevät, niin on nurmikonseimenten kylvön aika ja kaivannon kohta pääsee taas entiselleen.

Lähestyvä pääsiäinen innostaa keväisiin kukkaistutuksiin. Lähipuutarhalta haettu valkoinen helmililja pääsi sammalpesään. Onhan se vaan niin hyvä asia, että pihalta löytyy sammalta kaikenlaisiin tarpeisiin.Helmililjat pääsivät sulostuttamaan pääsiäisen aikaa sisätiloihin. Siellä ne ehtivät juuri sopivasti kukkaan.

Ensi viikolla alkaa huhtikuu. Nyt saisi jo lämpö ja aurinko pikkuhiljaa palata maisemiin. Ainakin omissa muistikuvissani pääsiäinen on ollut aina aurinkoinen! 5 kommenttia:

 1. Jep, lämpö olisi paikallaan. Meillä on yhä lunta.

  VastaaPoista
 2. Sielläpä lunta riittää. Nuo kaivurikuvissa näkyvät lumet on tänään sulaneet pois. Aurinkokin pilkahti hetkisen. Huomenna kai sataa räntää!

  VastaaPoista
 3. Hyvä että vesiputkiasiat ovat nyt järjestyksessä. Ihana helmililja-asetelma!

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Nyt selvittiin vähemmillä kustannuksilla ja vaivoilla. Ois ollu melkoinen remontti, jos putki olisi hajonnut vaikka kellarissa. En halua edes ajatella sitä.

  VastaaPoista
 5. Meillä pitäisi öljypolttimon huoltotyöt tehdä vielä, ainakin kerran. Lämmitysremontti tehdään ehkä ensi vuonna. Menikö teillä kaikki hyvin sen suhteen? Kiitos jakamisesta. https://www.suomenpoltintekniikka.fi/oljypoltinhuolto

  VastaaPoista

Kiva, kun vierailit blogissa. Iloitsen kaikista asiallisista kommenteista.